Afternoon tea på Hotell diplomat

Jag har varit på Hotell Diplomat då jag var nyfiken på deras afternoon tea som kungabarnen ofta brukar besöka.

Jag har tillsammans med min delägare Jennie från vårt gemensamma företag Organic Investment AB besökt Hotell Diplomat. Vi ville prova hur det känns med deras Afternoon tea som man har hört om så pass mycket. Vi hade lite möte i Stockholm och vi kände att vi behövde landa med Afternoon tea innan vi fortsatte att gå igenom vårt möte.

Inom kort kommer jag berätta vad det är för varumärke vi har hämtat från England. Företaget är 400 år gammalt och vi kommer ha hand om alla nordiska länder då vi har rättigheterna.

Afternoon Tea

Hertiginnan av Belford anses ha skapat den brittiska seden med afternoon tea (eftermiddagste) omkring 1840. Hon brukade känna sig hungrig timmarna mellan klockan tre och fem och införde således seden att ta en kopp te med små tilltugg för att stilla sin hunger.

Iste

Iste är inte något nytt påfund. Britten Richard Blechynden “upptäckte” iste 1904 då han utan större framgång försökte sälja hett te under en värmebölja. Han kom då på att han kunde lägga en bit is i varje tekoppp, och affärerna blomstrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *