Så rekryterar kungafamiljen barnflickor

Du kommer bli förvånad över hur en annons ser ut när kungafamiljen söker anställda. Folk förstår först inte att det är kungahuset som söker anställda.

Att vara barnflicka för en kunglighet är inte alltid en dans på rosor. Kungafamiljerna som lever i offentligheten är mycket måna om det lilla privatliv de har. När kronprinsessparet för några år sedan annonserade efter en barnflicka via en internationell agentur stod det uttryckligen i annonsen att den sökande inte fick blogga eller skriva om familjens liv på sociala medier. Så hade jag varit deras barnflicka så skulle jag aldrig få dela med mig av mitt jobb. I samma annons kunde man läsa att paret som annonserade erbjöd barnflickan ett eget boende och en lön på cirka 6 000 kronor i veckan. Detta betyder 24 000 kr och jag tycker personligen att de är lika dåligt som att leva på socialen. Fast om boendet inte kostar något så är det en helt annan sak. Den sökande skulle också vara beredd att arbeta oregelbundna arbetstider och utlandsresor.

Hur går en rekommendation till gällande barnflickorna?

Katie Millington som nu lämnar kronprinsessfamiljen på Haga slott ska ha rekommenderats av kungafamiljens goda vän Bertil Hult och det är oftast på vitsord som kungafamiljen anställer sina barnflickor. Snart kommer jag närvara på en föreläsning med bl.a Bertil Hult och kronprinsessan Victoria. Estelles andra barnsköterska Adeline Petersson sägs ha blivit rekommenderad av Elisabeth Zimmerman som ju var kungabarnens nanny en gång i tiden och fortfarande rycker in vid behov. Goda vitsord hade även prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist. Hennes mamma Åse Blomqvist (tidigare Fotland) var nämligen Madeleines barnflicka under många år och står alla kungabarnen nära.
prinsessan Madeleines barnflicka Louise Blomqvist

Vilka egenskaper krävs av kungahusets barnflickor?

Vad är det då för egenskaper som en kunglig barnflicka ska ha? Diskretion och lojalitet är alltså av största vikt. Barnflickan har en unik inblick i det kungliga livet, både privat och i tjänsten, och måste kunna bevara familjehemligheterna. Om Victoria och Daniel kommer att anställa en ny barnflicka efter Katie Millington återstår att se. Men vi vågar lova att familjen redan kastat ut några krokar i sina nätverk. I societeten är man för övrigt förtjusta i att annonsera efter barnflickor i tidningen Land. Då får man rekorderliga och ansvarstagande sökande!

8 svar på ”Så rekryterar kungafamiljen barnflickor”

  1. Det låter som att du aldrig “levt på socialen”. Har du någon verklighetsförankring alls? Jag har både “levt på socialen” vid ett tillfälle för många år sen, och är nu heltidsarbetande bostadsrättsägare på Östermalm. Kanske bör du uppdatera din verklighetsuppfattning?

    1. Jag har insyn i socialen då jag jobbade som tolk några år. Vet ej riktigt hur mycket tarifferna är i dag, men jag tror att det har blivit sämre i Sverige. Förut fick man tandvård, sjukvård, recept mm via socialen och nu tar man bort mer och mer det är skrämmande hur människan blir sämre behandlad i dag än för ca 15 år sedan när jag var mycket yngre.

      1. Ja, för 15 år sen var vi båda mycket yngre. Men ditt svar sa inte mycket mer. Väldigt konstigt resonemang från dig att det skulle vara “dåligt” att ha 24000 i lön. Har du haft ett vanligt jobb nån gång i mer än 3 månader? Det låter inte så.

      2. allt inom sjukvård och mediciner betalar soc för, dock månaden efter och inte så fort de ser kvittot som tidigare.

  2. hahahaha 24.000 i månaden av soc?? kanske om din hyra är på 20.000 men de skulle de heller aldrig godkänna! hahaha läs om läs rätt.
    jag som nybliven mamma med dotter under 1år gammal fick hyran + 5800 för ALLT, mat, busskort, kläder, hygien mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *