Så vet du om det är dags att säga upp dig

Funderar du på att säga upp dig? Fråga dig själv var du vill vara om fem år – och sätt upp tydliga mål.

Jag har två olika aktiebolag och en av mina delägare ställde oss frågan var vi kommer att vara inom 5 år.

De som sätter upp tydliga mål uppnår dessa i avsevärt högre grad än de med luddiga mål – eller inga mål alls. Det i sig kanske inte är så förvånande, men faktum är att målmedvetna personer är mer framgångsrika och upplever större lycka än andra. Tack vore att jag har mål här i livet så mår jag så mycket bättre nu än tidigare. Vi som har mål i livet mår bättre i alla fall om man ska tro på det forskare kallar för världens viktigaste management-teori, ”self determination theory”. Det finns med andra ord många positiva aspekter av att ha en tydlig bild av vart du vill och hur du ska ta dig dit.

Visst, det kan vara skönt med en fast anställning och en lön som dimper ner varje månad – men om du inte utvecklas och trivs på ditt jobb kanske det är dags att tänka om. Du spenderar trots allt väldigt mycket tid på ditt arbete, därför är det viktigt att du känner dig motiverad och engagerad.

Jag är inte dum och väljer bort en anställning innan jag själv ser att mina två företag ger mig utdelning. Många gånger läser jag om folk som slutar jobba för att förverkliga en dröm.

”Välj chef med omsorg – om du kan.” välj anställda med ännu större omsorg. Jag skulle aldrig stå ut med en chef. Enda gången jag kan tänka mig en chef är om det är någon ur kungafamiljen som är min chef.

Så, hur vet man att det är dags att säga upp sig? Ställ dig själv en enkel fråga: Var vill du vara om fem år? Eller om du vann pengar skulle du fortsätta jobba där du jobbar? Med en tydlig plan blir alla beslut enklare att ta och förhålla sig till. Om du tycker att finfina titlar och en skyhög coolt är du på helt rätt spår. Vart vill du bo om 5 år? Även denna fråga kan du få hjälp med hos ekonomi i fokus då du kan lära dig allt om bolån.

Vill du veta mer om allt kring ekonomi som en podd eller blogg om ekonomi så kan du gå in på ekonomi i fokus där har du allt. Det är som en påse godis med gott & blandat man lär sig massor på denna sida. Du hittar bl.a allt om börsbloggen. Fantastisk spännande namn för att vara en blogg. Du hittar även finans och börs poddar på denna sida.

Därefter är det dags att börja göra verklighet av planen. Väljer du som jag att starta eget företag blir du plötsligt din egen chef. Ska du börja på ett nytt jobb gäller det att i stället välja chef med omsorg – om du kan. Hen kommer nämligen att vara oerhört viktig både för ditt välmående och hur du kommer att utvecklas inom det du brinner för.

Kanske är det redan nu dags att ta dig en funderare på vad du skulle vilja blicka tillbaka till när du sitter på ålderdomshemmet – vad hade du varit stolt över när du summerar ditt arbetsliv? Är du på rätt väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *