Sagan om Prinsessan på ärten är en verklighet

Det finns sagor som är sanna och så finns det sorten som är påhittad. De sagor som är påhittade går inte ens en 5 åring på.

Det finns en saga som jag gillar och det är prinsessan på ärten.

En prins, som bor i ett slott, försöker hitta en prinsessa att äkta, men har inte lyckats än. En regnig kväll knackar en genomblöt flicka på slottsporten och påstår att hon är en riktig prinsessa. Hon får övernatta i slottet, på en bädd bestående av tjugo madrasser och tjugo ejderdunsbolster (täcke av dun som är tjock), och längst underst en ärta som drottningen lagt dit. Nästa dag säger prinsessan att hon sovit förskräckligt dåligt för hon har legat på något hårt. Prinsen inser förtjust att hon måste vara en äkta prinsessa, eftersom bara en sådan är så känslig att hon inte kan stå ut med en enda liten ärta.

I dag ska jag föreläsa på engelska

Jag är just nu på konferens 2 dyng på Clarion Hotell i Uppsala och eftersom jag förut kallade mig för Hertiginnan af Uppsala ville de testa om jag var en riktig Hertiginna. De gav mig en säng högre än mig själv med en ärta längst ner. På morgonen svär jag att jag hade fruktansvärt ont i ryggen och kunde inte sova på hela natten pga av ärten. Nu är det i varje fall bevisat att jag är en riktig Hertiginna.

Rummen är helt renoverade så jag trivdes superbra!

Ett svar på ”Sagan om Prinsessan på ärten är en verklighet”

  1. Tack snälla du ?

    Oj ännu en som tror på attraktionslagen, ibland känns det som om jag är den enda i världen. Blev helt tagen av ditt bloggnamn! Vad kul.

    Vilken underbar säng ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *