Kan man göra business på plagiat?

Jag har varit i franchisebranchen i 10 år och driver ett svensk företag pararellt med bloggen.

Just för att jag själv är franchise företagare så brukar jag ofta gå in och kolla på olika hotellinredning och restauranginredning. Jag är då van med Waynes coffees inredning som går i blåa färger. Waynes är ett svensk franchiseföretag och har funnits sedan 1994. Det har kommit ett helt annat koncept som heter Waves Coffee som har sitt säte i Canada. De är helt identiska med den svenska Waynes Coffee och har bara ändrat en bokstav i namnet och allt annat är identiskt. Både koppar, förkläden och möblerna är helt identiska med den svenska Waynes coffee.
Jag tror att det är en och samma designer som har fixat till båda dessa franchise företaget och ingen kan åka dit för plagiat då de har olika namn. Hos företaget Zesty så har de en totalentreprenad när det gäller hotell och restaurang inredningar. Från idé till färdig produkt så står de för allt. Har du ett koncept och en idé hur du vill att det ska se ut så kommer Zesty att hjälpa dig.
Snart så kommer jag och mina delägare att starta något helt nytt i Sverige som redan är etablerad i andra länder. Vi har då färdigt koncept och kommer troligen vända oss till företag som Zesty för att förverkliga vår dröm.
Nedan visar jag plagiatet mellan Waynes Coffee och Wave Coffee som är helt identiska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *