Hur förbereder man en bra konferens?

Jag är delägare i ett franchiseföretagare och varje år blir vi som är företagsägare inbjudna på konferenser.

Temat brukar vara att man går igenom hur verksamheten har skötts de året som har gått. Man brukar se om företagen har gått med vinst eller om man har gått med lite förlust. Sedan går man igenom hur man ska förbättre verksamheten det kommande år. Från varje företag bjuds en person in så att alla företagsägare kan lära känna varandra och få inspiration.

Vår konferens brukar hållas på någon spa hotell runt om i Sverige. Man brukar då även bjuda in en föreläsare eller coach. Vad jag vet så har varken föreläsaren eller coachen var så givande för publiken.

Det franchiseföretag jag driver ligger i en central Galleria och detta innebär att även alla butikschefer i Gallerian också blir inbjudna till konferens varje år. Vi brukar då få 3 rätters middag på olika slott runt om i Uppsala.

Så det är väldigt viktigt med en konferensanläggning för att få ett varaktigt resultat även efter konferensens slut. Folk måste få känna att de har lärt sig något och även känna sig utvilade. Körunda, som jag länkade till, är ett exempel på hur en sådan fin konferensanläggning kan se ut.

Gallerinas butikschefsdagar mycket uppskattade

Även på våra butikschefsdagar som hålls i Gallerian så bjuds de in föreläsare. Det jag saknar när det gäller föreläsare är att bjuda in någon som kan något om hur man driver trafik till sin sida på nätet. För många butiker har en e-handel och inte bara fysiska butiker. Det verkar inte finns någon kunnig inom SEO dvs sökmotoroptimering. De som kallas sig SEO experter är rena bluffen och jag har mött alla som påstår sig kunna driva trafik. Många av dessa s.k experter har tex dragit ner min bloggstatistik i stället för att öka den. En galen SEO kille tog bort mig från Google sökoptimering helt och hållet. Som tur är så är en av mina delägare programmerare och hjälpt mig tillbaka och fick lägga ner 5 timmar på min blogg.

5 måsten för att få en lyckad konferens

  1. God 3 rätters mat som ska vara mättande för är man hungrig så kan jag i varje fall inte koncentrera mig. Lägg även till kaffepaus med massor av goda 7 sorters kex däremellan.
  2. En bra föreläsare som föreläser om hur man kan få fler kunder inte bara till sina fysiska butiker utan även till sin e-handel detta genom SEO undervisning.
  3. En konferens bör hållas på ett vackert slott.
  4. En guidad visning av slottet också så att man kan ta med sig historia hem.
  5. Bjud gärna in ett medium som kan läsa av olika energier eller gör en spökvandring i slottet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *