Slutet på Drottningholms slott?

Denna pelare tror man hör i hop med Drottningholms slott, eller hur?

Denna bild tog jag när jag var lite i utkanten av Stockholm och gillade pelaren. När jag bor stort i framtiden så är det dessa pelar jag önskar bygga där min trädgård slutar. Just nu följer jag massa instagramkonto som bara har bilder på vackra hus och trädgårdar. Sedan följer jag också inredningsinstagram samt lite kaniner. Varje dag är jag inne på instagram och älskar att följa bilder med lite beskrivningar till.

Info om Drottningholms slott

Gör en dagsutflykt till Drottningholm och upplev en historisk miljö av internationellt högsta klass.

Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige och som är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från den tiden.

Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. 

Kungafamiljen flyttade in på Drottningholms slott 1981. Idag är slottet Kungaparets permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för Kungaparet. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *