Skip to content
Veckomagasinet

Kan produkter hjälpa mot ärr?

När jag var barn fick jag en glödlampa i ansiktet som ramlade ner från taklampan. Sedan dess har jag ärr på min vänstra kind.

I samarbete med NewGel+

Nu har jag fått hem produkter som heter NewGel+ från ett läkemedelsbolag som jobbar med licensläkemedel och medicintekniska ärrbehandlingsprodukter.

behandling mot ärr
Här ser ni att jag också är på väg att blogga om produkten.

Produkten är gjord av medicinsk silikon och passar skrapsår, skönhetsoperationsärr, kejsarsnitt, keloider och andra typer av ärr som uppkommer efter trauma och vanliga operationsärr. Det jag lider av är som en cirkel i ansiktet sominte är synlig när jag tar bilder. Jag minns inte ens händelsen för att jag var väldigt liten när det hände. Mina äldre syskon har återberättat händelsen. Jag kommer att prova denna produkt och ser fram emot att se en förändring. Nu har jag hämtat ut produkten och can’t hardly wait.

Produkten kan också användas efter bröstlyft, förstoring och andra typer av operation för att förebygga hypertrofisk ärrbildning. Produkten är tillverkad i USA och av medicinsk silikon och därför är lite högre i pris än vanliga produkter. Det är viktig att konsumenterna förstår att NewGel+ är medicinteknisk produkt och ej skönhetsprodukt, att det finns flera kliniska studier och att den uppfyller alla krav enligt FDA, EMA och ISO. Produkten håller upp till veckor och man behöver inte byta förbandet var tredje dag som andra “ärrförband”. Nu lät det mer komplicerad eftersom jag inte har fått hem produkten så vet jag inget alls om hur jag ska använda den. Hoppas att det är en enkel behandling i varje fall.

Jag har inga andra ärr än den på ansiktet som jag ska behandla så ni får önska mig lycka till med behandlingen. Jag hoppas verkligen att mitt ärr på min vänstra sida av kinden kan säga farväl för gott.

2 comments on “Kan produkter hjälpa mot ärr?”

  1. Hej Anne,

    Vad kul att höra om denna produkt, blir själv väldigt nyfiken på detta då jag har ett ärr som jag vill bli av med. Ser fram emot att följa din erfarenhet,

    Jag blir bara lite förvirrad då du skriver att du inte har fått hem produkten på början och (nästan) slutet av artikeln men även skriver att du har hämtat den och har en bild på den vid datorn? 🙂

    MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *