Skip to content
Veckomagasinet

Besök av medium från High Fidelity school Harry Potters skola

Nu ska jag lära ut hur man baka min absoluta favorit bakelse nämligen Napoleon Bakelse recept.

I dag ska jag träffa en medium som har gått på Arthur Findlay Spiritualist College, Stansted samma skola som Harry Potter har gått på. Kommer även träffa en författare i dag. Vi kommer tillsammans äta lunch och sedan gå vidare hem till Uppsalas duktigaste medium för jag vill att mina gäster från Borås ska få en riktig bra upplevelse.

High Fidelity school
High Fidelity school

Ingredienser

Bottnar

3 st frysta smördegsplattor (8×17 cm)

Vaniljkräm (eller köp färdigt som du blandar med mjölk)

2.5 msk strösocker
1 msk majsstärkelse
2 st äggulor
1.5 dl mjölk
0.5 st vaniljstång
1 msk rumsvarmt smör

Fyllning

1.5 dl vispgrädde
1 dl äppelmos

Glasyr

1 dl florsocker
2 tsk vatten
2 msk hallonsylt
  1. Bottnar: Lägg de tre degarken på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga degen med en gaffel. Grädda smördegen i 200° i cirka 25 minuter. Pressa ihop arken med hjälp av en skär- bräda eller liknande efter cirka 10 minuter av gräddningen så att de inte puffar upp för mycket. Låt svalna helt.
  2. Vaniljkräm: Blanda socker och majsstärkelse i en bunke och rör ner äggulorna. Mät upp mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur den och lägg ner fröna och den urskrapade stången i kastrullen. Hetta upp blandningen. Vispa ner lite av den heta mjölken i äggblandningen. Vispa ner äggblandningen i mjölken när den har kokat upp. Låt krämen sjuda i knappt 1 minut under vispning och dra kastrullen från värmen när krämen tjocknat lite. Ställ gärna kastrullen i ett kallt vattenbad. Vispa ner smöret och förvara sedan vaniljkrämen kallt tills den ska användas. Ta bort bitarna av vaniljstång innan du använder den.
  3. Fyllning: Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård. Vänd ner det mesta av vaniljkrämen i grädden. Om konsi- stensen på gräddkrämen fortfarande känns fast kan du vända ner resten av vaniljkrämen, men det är viktigt att den inte blir för lös och rinnig.
  4. Montering + glasyr: Dela smördegsarken på längden så att du får sex bottnar. Du ska nu göra två längder med tre bottnar vardera. Bred ett lager äppelmos på två av bottnarna. Lägg en botten till vardera på de två längderna och bred ett tjockt lager vaniljgrädde på dessa. Lägg ytterligare en botten vardera på de två längderna. Rör ihop florsocker och vatten till en ganska tjock glasyr. Bred ett tunt lager av hallon- sylten på de översta bottnarna och därefter ett tunt lager av florsockerglasyren. Låt längderna stå i frysen i minst 30 minuter så blir de lättare att skära upp. Skär upp varje längd i fyra bitar. Lättast går det om du använder en vass, tandad kniv som du sköljer i varmt vatten mellan varje knivtag. Skär med en sågande rörelse genom varje lager.

2 comments on “Besök av medium från High Fidelity school Harry Potters skola”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *