Affärsänglarna casting i Uppsala

Affärsänglarna har haft casting och jag var en av deltagarna.

Detta var första gången för mig så jag var verkligen inte alls förberedd även om jag i intervjun påstod att jag hade förberett mig i ett år. Jag blev helt paff då jag var den första person som fick kliva in och presentera mitt företag för affärsänglarna och bli inspelad samtidigt.

Att kliva in i juryn hos Affärsänglarna

Jag var inte ett dugg nervös inför juryn eller inför tv teamet. Det som gjorde mig nervös när de efter 45 sekunder larmade att nu var de färdiga med mig. Jag trodde att de inte var intresserade av mitt produkt. Det visade sig att jag endast hade 45 sekunder att presentera mig produkt/varumärke dvs pitcha. Jag hann bara ge en kort föreläsning om en ört och sedan var det kört. Hade jag vetat att man bara hade 45 sekunder på sig hade jag direkt berättat om mitt varmärke. Jag hade verkligen inte slösat en sekund på att gå igenom örtens egenskaper. Som sagt detta var min första gång så jag är nu välförberedd nästa år eller om de turnerar i någon annan stad i Sverige.

Påminner lite om när jag var med i hoppas det smakar med Robert Aschberg. Så fort jag insåg spelreglerna så var jag en vinnare. När jag väl vet vilka spelregler som gäller så är jag alltid en vinnare därför har jag mitt självförtroende i behåll stadigt och den går inte att rubba.

5 steg om hur du förbereder dig inför Affärsänglarna?

  1. Håll dig inom ramen av 45 sekunder och gör verkligen inte mitt misstag. Jag trodde att jag fick berätta om mig själv från grunden.
  2. Gå en kurs i hur man pitchar så att du är fullkomlig när du går dit.
  3. Mingla med andra som har sina affärsidéer för att få inspiration
  4. Ha inte andra saker inbokad den dagen. Jag hade ett möte som jag fick springa emellan hela tiden.
  5. Ta med dig mat så att du inte behöver äta ute för du har kort tid på dig under lunchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *