Är du den rikskapitalist jag söker?

Har du hört talas om rikskapitalister och inte riktigt förstått vad det har för funktion?

Vem kan kalla sig för en rikskapitalist

Man kan säga så här att när du är i början av din karriär så innebär det att du är på vippen att starta ett företag. När du har blivit rik och kommit hela vägen fram så kommer du bli en rikskapitalist. Du är helt enkelt i slutskedet av din karriär om du kan kalla dig för en rikskapitalist.

Varför behöver jag en riskkapitalist

Jag själv söker rikskapitalister till mitt företag Organic Investment AB. Jag hade en person som värderade mitt företag till 700 000 kr och ville satsa 200 000 kr utan att jobba i företaget. Drivhuset värderade mitt företag i nuläget till 2.5 miljoner kronor.

Jag söker en rikskaptilasit som tror på min affärsidé, men som inte kommer att vara delaktig i själva jobbet. Jag har redan ett register med kunder som kommer att följa min produkt när den blir färdig.

Är du den jag söker så kan du alltid maila mig för mer info! Såsom du ska tro på min affärsidé så är mitt krav att jag ska trivas med dig som person. 

Vad innebär Riskkapitalist

Riskkapital är ett samlingsnamn för kapital som riskeras vid investeringar och omfattar alla tillskott av kapital i ett företag som inte är lån. Jag har nyligen deltagit i Affärsänglarnas casting. De är också rikskapitalister, men har gjort det som ett tv program och man fick bara 45 sekunder på att pitcha. Jag anser att det krävs mer än 45 sekunder för mig att lägga upp hur jag tänker kring mitt företag.

Det har funnit några personer som har kontaktat mig för att ta reda på mer om mitt varumärke. Det räcker inte med en mail jag behöver nog sitta med personen och gå grundligt igenom mitt företag. Jag har registrerad företag och även en färdig logga för min produkt. Har även snart ett nytt möte med ett slott utanför Sigtuna som jag hoppas ska vara med i produktionen då de driver ett musteri och även är ägare av slottet.

Man kan säga att jag har ett färdigt koncept redan och det enda nu som fattas är rikskapitalist eller som man trendigt säger Affärsängel.

Här är frågorna du ska ställa till en riskkapitalist

  • Varför vill du investera i det här företaget?
  • Vad har du för resurser förutom pengar som kan hjälpa företaget framåt och hur tänker du dig att vi ska utnyttja det?
  • Vilken del av det här företaget tror du mest på?
  • Vilka andra slags företag har du investerat i tidigare?
  • Är det okej om jag kontaktar andra företag du investerat i?
  • Hur snabbt förväntar du dig att få ett resultat av din investering?
  • Hur skulle det påverka dig om du förlorade pengarna du investerar nu?
  • Om du kände att jag inte var kapabel att bygga det här företaget till den nivå du vill, vad skulle du göra då?
  • Hur ser du framför dig att besluten fattas och av vem?
  • Vilken roll vill du ha i företaget?

Drömmen av att vinna pengar

Det konstiga var att i dag drömde jag om att jag spelade och vann pengar. Jag tror att jag blev påverkad av en nyhet som sa att vissa spelautomater hade blivit fel och verkligen spottade ut pengar. Hur som helst så borde jag prova att spela för att slippa dessa riskkapitalister. Jag kan prova och se om jag kan vinna. Tänk så skönt det hade varit att vinna en summa pengar. Sedan kan folk säga att jag hade tur som startade företag och slapp ha att göra med olika riskkapitalister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *