Detta visste du inte om hälsporre

Det känns som att många lider av hälsporre. Just därför är dagens artikel framtagen tillsammans med Hälsporre Rehab.

Detta problem beskrivs som att man går på spik. Det är verkligen något ingen vill uppleva men ändå är det väldigt många som lider av det eller har ont i foten. Vi tar i snitt 6000–10000 steg varje dag. Vissa människor tar betydligt fler steg medans andra mycket mindre.

Foten består av många muskler som måste aktiveras annars kan de tappa sin funktionalitet. När musker tappar sin funktion måste andra muskler runt omkring jobba hårdare vid varje fotnedslag.

Den normala processen när man får en hälsporre är att kontakta vårdcentralen, träffa läkare, träffa ortoped, eventuellt få en remiss till röntgen eller sjukgymnast. Många förespråkar att skoinlägg kan hjälpa avlasta. Detta handlar fortfarande om flera månader innan man kan bli av med problemet. Hälsporre tejpning har flera fördelar, förutom att du avlasta hälen så kan du uppleva en förbättring under en kort period.

Det viktiga är att inte belasta, speciellt om smärtan är hög. Jag rekommendera verkligen ett besök hos hälsporrerehab.se. Där kan du läsa om deras erfarenhet och få en insyn i vad du själv kan göra.

Processen från att du besöker vårdcentralen till att du får korrekt diagnos kan ta flera veckor. Även månader beroende på hur mycket de har att göra. Som tur är kan du fördjupa dig inom symptomen och allt annat som har med hälsporre att göra på rehabsajten hälsporrerehab.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *