Hur mäter Albert Einstein tiden?

Visste du om att när du har det roligt går tiden långsammare? Låter detta logiskt? Albert Einstein kom på ljusets hastighet E=m2

Man trodde för att om man rör sig i en bil med 50 km i timmen och lyser med en lykta så måste ljuset röra sig 50 km i timmen snabbare än om det skickats ut från en fast punkt.

Men i slutet av 1800-talet utförde fysikerna Albert Michelson och Edward Morley en rad försök som visade att även om man “jagar” ljus rör det sig varken snabbare eller långsammare. Jag själv anser också att logiken säger att du inte kan påverka ljusets hastighet. Jag är mycket intresserad av kvantfysik och har läst alla böcker som finns på marknaden om det. Einstein var anhängare av attraktionslagen precis som sin föregångare Leonardo DaVinci. Einstien visste inte om det var naturlagarna i sig som bestämde formeln för ljusets hastighet eller om det var hans egen tankens kraft som gav honom resultatet.

14 tankar om “Hur mäter Albert Einstein tiden?

 1. Katja Aittaniemi säger:

  https://www.klingel.se/klaenning-mona-321562/
  https://www.klingel.se/klaenning-m-collection-960013/
  https://www.klingel.se/klaenning-m-collection-068021/

  Det var bara på ett ställe av alla jag kan hitta men min erfarenhet hur företag tolkar Turkos ja det är en annan sak 😀 Och varför bara en klänning om pris är rätt finns råd med fler 😉
  Dessa modeller är bra för kläder som sitter tight går inte andas i nä ledigt ska det vara 🙂
  Kram

   • Katja Aittaniemi säger:

    Jag stylist.. Öh.. hur då.. 😀 Jag kan mycket om allt möjligt därför jag vill kunna blogga så status hamnar där istället för Facebook. Jag älskar ju tipsa om allt och alltid gjort 🙂 Bloggen skulle även hjälpa mig ekonomiskt för kundkontakter har jag haft när jag jobbade. Jag satt på gamla Televerket 16 år gammal och svara kunder på Felanmälan och på den tiden skulle ju allt datoriserar så drog ut långa lådor av det som skulle stansas in i rätt port av dom som finns utplacerade runt stan. Även jobbat på Skattemyndigheten samt Göteborgs Stads Kontor. Prövat olika yrken. Hotell , Vård , Dagis , Restaurang , Blomsterhandel , Städ , Kontorist på en Freesbee klubb som var inne på -80 tal 😀 Även för Domänverket i Smålands skogar gick med lårhöga stövlar , och stor bag fylld med plantor på axeln och ett planteringsrör 😀 Säkert glömt nåt ja Gatukök m.m 😀 Jag vill jobba hemifrån pgr av min värk men skapa affärskontakter hur gör man det idag utan att behöva åka buss med min onda rygg och så den där bloggen göra reklam utbyta tjänster är tanken.. 😉

    • Anne von Porat säger:

     Du har rätt till färdtjänst om du har läkarintyg. Vad innebär Freebee klubb? Vill du gå med affärsnätverk rekommenderar jag Hera Hub Sweden finns snart i alla städer. Vilken stad bor du i?

 2. Katja Aittaniemi säger:

  Ja jag har faktiskt rätt till färdtjänst men Partille kommun över lag är långsamma att handlägga ärenden så får säga till min läkare ringa upp tanten som fastnat med röven på stolen som dom flesta i denna kommunen inavlade många av dom så nog fattade jag för längesen hur mycket går till här då jag är känd när jag bråkat med dom ett antal gånger så dom är rätt trötta på mig men jag är långt ifrån färdig 😀 Dom ska få en överraskning om den nu inte redan anlänt för jag har gått en annan väg för att fortsätta strida för min rätt och se deras miner kommer bli oslagbart för kommunen kommer bli kallade för möte och då ska jag serveras efter år av kamp 😀 Ser jag fram emot 😀 Dom har försökt trötta ut mig , bli av med mig och visst hade varit lite tyst på sistone så jag lär väl gå till historien i denna kommunen för jag har inte bara bråkat för min rätt utan andras 😀
  Partille bor jag i ja , promenad avstånd till Östra Sjukhuset så inte långt till Göteborg 🙂
  Skrev lite fort , inte Freebee klubb , Frisbee Klubb , en sån där rund leksak man slänger till varann om somrarna Haha 😀
  Ja just det ja , jobbat gratis för en radiostation med diverse kontor ochså 😀 Radio VSD hette kanalen på -80 tal och drevs av en DJ vid namn Alexander St John men kallad Alex. Han umgicks mycket med innefolket på Klubbar runt Stockholm där han spelade musik på 70 -80 tal 🙂
  Hera Hub.. aldrig hört talas om 🙂 Men livet är inte slut än för jag har mycket jag vill uträtta 😀 En egen bostad ska kommunen ordna nu när jag gått en annan väg så dom tappar hakan för den instansen kan dom aldrig neka säga Nej till så om dom trodde jag gett upp pgr av tystnad får dom så lov sluta lata sig på kafferummet för här kommer jag !! Igen !! För en krigare slutar aldrig strida 😀
  Kram
  Katja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *