Skip to content
Mode blogg

Smycken om du vill bli kunglig hovleverantör

Skulle du vilja bli kunglig hovleverantör och inte riktigt vet vad en hovleverantör är för något så ska jag ingående förklara detta för dig.

Sverige utses kungliga hovleverantörer av kung Carl XVI Gustaf efter ansökan hos Hovförvaltningen.Titeln är personlig och tilldelas verkställande direktör eller företagsledare i huvudsakligen små eller medelstora svenska företag som under en längre tid levererat varor eller tjänster till det svenska kungahuset. De titlar som finns är:

 • H.M. Konungens Hovleverantör
 • H.M. Drottningens Hovleverantör
 • Kunglig Hovleverantör
 • Hovfotograf, eller motsvarande

Om en regent eller kunglig person avlider får leverantören ange att man var Kunglig Hovleverantör till framlidne N.N.. Jag själv brukade ha med mig fotograf när jag frilansade för kungahuset och kallade min fotograf för Veckomagasinets hovfotograf och hade nästan en egen hovleverantörs titlar på mina medarbetare.

Smycken som kallar sig för hovleverantör

Det finns smyckesmärken som kallar sig för hovleverantörer och det är för att de levererar smycken till kungahuset. Vet ej om Love Tags från Jane Koenig är hovleverantör eller ej. Det skulle inte förvåna mig för liknande smycken har jag sett på Kronprinsessan Victoria fast då var det en apa som hon satt lite hur hon ville på halsen som var lite som dessa smycken dvs rosa förgylld silver.

6 comments on “Smycken om du vill bli kunglig hovleverantör”

 1. Hovleverantör eller ej men inte min smak alls och liknar märket “hvisk” som är betydligt billigare , finns dock ej i rose` https://hvisk.com/se/smykker/vedhaeng/letter-pendant-a-gold
  En apa runt halsen.. Nä där ger jag mig en hov i baken och tycker det är allt finare som ljusstake inredningsintresserad som jag är och blivit mästare hitta allt till budget för dyra märken finns inga pengar 😀
  https://www.hm.com/se/product/47350?article=47350-C#article=47350-A
  Klong vasen alla trånar efter som är hutlöst dyr finns denna billiga i 2 storlekar till samma pris https://www.ellos.se/ellos-home/vas-jane/528598?N=1z141v1Z1z141ll&Ns=RankValue3|1&Nao=3&selArt=923571&pr=0C1B2S3T
  Svenskt Tenn tar 220 kr för denna https://www.svenskttenn.se/sv/sortiment/ljusstakar/ljuslykta-klover/sku-102673/ Medans H&M tar 20 kr för denna https://www.hm.com/se/product/59092?article=59092-C
  Svenskt Tenn tar 1500 kr för denna https://www.svenskttenn.se/sv/sortiment/ljusstakar/ljusstake-kulan/sku-102635/ Medans H&M tar 99 kr https://www.hm.com/se/product/46765?article=46765-B
  Tom Dixon Etch kostar 549 kr https://www.lampemesteren.se/etch-tea-light-holder-guld-tom-dixon_1/ På Cervera kostar den 99 kr https://www.cervera.se/produkt/salina-ljuslykta-romb-12-cm-koppar
  Försökt flera gånger fixa en blogg för att tjäna pengar men saknar datakunskap och kurs kostar och en kamera är svin dyrt..
  Boken jag vill skriva händer ingenting med pgr av konflikter att sanning ska komma ut vad som hände mig.. Har gåvan att skriva uttrycka känslor i ord men stoppad av andra .. Vad jag är bra på har aldrig varit intressant inom familjen då jag blev bortstött redan när jag föddes och ensam väglett mig själv så stigarna har gått tvärs och kors och tappat så mycket hopp men klättrat upp igen och igen. Kuddfodral har jag designat som jag fått mycket beröm för men saknar kontakter .. Tävlar för jag har inte råd att unna mig knappt någonting men reser till Grekland 20 april en vecka med frukost jag hitta för 7000 kr för mig och min son som jag kämpat sparat så ska bli så skönt Åh jag längtar så må du tro 😀
  Kram på dig fina söta rara du och Tack för din vänskap samt dina rader jag får läsa med mycket humor !!
  Kram
  Katja

  1. Det är inte svårt at börja blogga. Vi kommer snart att utbilda våra bloggare och då kan du få vara med på våra utbildningar så at du kan få skriva av dig.

   1. Åh gärna snälla för jag är full av ideer` , när jag får vara kreativ släpper så mycket stress som från början var år av panikångest men försvann helt plötsligt för det gick inte trycka ner mig mer så gick över när jag hoppade över häcken medans en väninna slängde sig framför ett godståg som levde samma liv som mig men berättade aldrig. Hennes död gjorde så att jag vågade lämna ett 10 års förhållande från en psykopat med borderline som misshandlade mig antingen psykiskt eller fysiskt och tro mig jag tog hellre stryk för det gjorde mindre ont. Det är bara en del av mitt liv. Sexuellt utnyttjad som barn , 3 fosterhem trots föräldrar som var statsanställda så förutsättningar av trygghet har aldrig funnits , förlorade hela mitt hem som såldes av en granne som stack tillbaka till sitt hemland när jag var bortrest en vecka till min bekant så allt jag hade byggt upp försvann av antikviteter men förlusten av alla fotografier är svårast för materia kan inte ersätta minnen. Min sons far är en känd narkoman som jag lämnade -89 och gick fri men vi fick lägga ihop pengar för att få hem honom men inte ett Tack än mindre pengar tillbaka.. https://www.aftonbladet.se/nyheter/article20598359.ab
    Jag har åkt buss 3 månader i min systers sällskap som fick barn ihop med en före detta idrottare bland bergen Alhambra till Granada fängelse för att få ut honom bland K-pistar så någon semester i Almunecar var det knappast då vägarna dit upp fanns inga vägräcken och invånare gjorde korstecken inför resan från platt mark upp restid 3 timmar så husen var miniatyrer och vägen så smal att trafik var endast för just buss för omkörning fanns inget utrymme.
    Men det här är långt långt ifrån av allt jag varit med om i mitt liv så hur sjutton jag överlevt är en gåta och sett saker som ingen borde så frågat mig hur många gånger som helst vad ville Gud med mig och mitt liv egentligen efter prövningar svåra och inte slut på kamp än.. Finns det offerlamm.. Är jag en av dom.. Vet bara att jag måste få min chans nån gång att berätta mina livserfarenheter tunga som många säger sig gått Livets Hårda Skola , yeah shure in my ass säger jag 😀 Brutit en nagel då eller Haha ha 😀 Att jag använder ironi är just överlevnad för där finns inget mitt emellan , antingen leva i sorg eller vända som jag gjort 😀 Ja samarbetspartners önskar jag som kan öppna upp möjligheter till mer positiva upplevelser innan jag drar jordtäcket över och säger Farväl 😀
    Kram
    Katja

    1. Har du någon gång hört talas om attraktionslagen? Den går ut på att det du förväntar dig här i livet kommer du att attrahera in i ditt liv på ont och gott. Du har kommit in i en ond cirkel och tror dig bara attrahera in det dåliga och då blir det bara dåligt. Einstein brukade vakna på morgonen och tacka allt som var positivt i hans liv. Han började med att tacka alla kroppsdelar som fungerade. Han tackade kranen som fungerade ja precis allt som fungerade och fokuserade bara på det som han ansåg var positivt. Detta gjorde att han drog till sig mer och mer av det som var positivt. Underskatta inte tacksamhetens energier prova och du ska se hur livet vänder.

 2. Vill lära mig mer om detta!! Tyvärr stötte jag på en via en bekant ca 9 år sen som bara utnyttja allt och alla så trodde inte något bra om det. Hon sluka all energi så fanns ingenting kvar och kändes i hela luften och min bekant tordes ingenting säga ens inte ifrån för hon betedde sig som en drottning och lät andra utföra hennes tjänster. Rent utnyttjande var det och hon märkte tidigt att mig gick inte och köra med så det var ju inte populärt då Haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *