Jan Guillou nya bok äkta amerikanska jeans

Jan Guillou nya bok äkta amerikanska jeans har jag ännu inte läst. Jag hinner aldrig läsa ut böcker utan när jag kommer till halva boken tycker jag mig veta hur de ska sluta.

Vad ska jag göra med mitt tålamod då jag får hem massor av böcker från olika författare och vill så gärna läsa allihopa så jag brukar läsa 3 böcker åt gången. Jag kan inte bara läsa en bok utan måste varva 3 böcker och sluka i mig så mycket som möjligt. Efter mötet med Jan Guillou åkte jag till Stockholm på en kändisfest på gamla Bergmans som numera heter VIDA och drivs av prinsessan Madeleines vänner.

I morgon får ni se video klip med Jan Guillou som jag har spelat in. När jag anlände till VIDA mötte jag skådespelaren Stefan Sauk (Carl Hamilton) som spelade i en av Jans filmatiseringar. Längre ner kan ni läsa om det.

jan guillou
Jag brukar vilja fota både från vänster och höger för att se i vilken vinkel jag ser smalast ut. Visst är jag ett geni?

 

jan guillou
Jan Guillou har samma skjorta på sig i verklighet som han har på bild. Han passar i svart och är en mycket stilig man. Tänk om Jan visste hur mycket jag beundrar honom och varför. Ni kan läsa längre ner varför jag beundrar denna man starkt.

1973 blev Guillou rikskänd när han tillsammans med kollegan Peter Bratt i den så kallade IB-affären avslöjade att det i Sverige fanns en hemlig organisation inom underrättelsetjänsten som riksdagen inte kände till. Då avslöjandena ansågs skada rikets säkerhet dömdes Guillou, Bratt samt deras källa, den tidigare underrättelseagenten Håkan Isacson, till fängelse (för spioneri). Dessförinnan hade Guillou skrivit rapporter mot betalning åt KGB, enligt honom själv i syfte att infiltrera organisationen.

Bland Guillous mer kända verk återfinns romanserien om underrättelseofficeren Carl Hamilton, romantrilogin om korsriddaren Arn Magnusson samt den delvis självbiografiska romanen Ondskan om livet på en internatskola.

Därför är Jan Guillou min hjälte

När folk höll en tyst minut 11 september och fick frågan varför han inte var med svarade han “det är hyckleri”. Det är hyckleri att hålla en tyst minut för ett land bara för att de har större makt än länder som far mer illa inte får någon uppmärksamhet bara för att de är fattigare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *