Små köttfärspiroger recept Freakykitchen

Nu har jag låtit mig inspireras av Freakykitchens olika verktyg som tex denna ravioli verktyg som även går att använda för att göra små köttfärspiroger.

Du behöver:

500 gram köttfärs

1 hel gul lök (hackas i småbitar)

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

100 gram smör (jag använder alltid laktosfritt)

Färdig deg från tex Lidle dvs pizzakit som du enkelt kan använda.

Blanda köttfärs, lök, kryddorna och smör i en stekpanna. När allt är färdig lägger du den färdiga stekta köttfärsen i kylskåp en timme.

Du tar sedan ut köttfärsen och portionerar ut det på degplattan och viker sedan degen. Sedan tar du ravioli verktyget och klämmer till så att du har deg på botten och på ovanplan eller vad man nu ska kalla det för.

smarta verktyg
Dessa verktyg är mycket enkla att använda och du får perfekt resultat. Du kan även göra ravioli genom att koka dem i stället för att steka som jag har gjort. Då ska du nog inte använda dig av pizzakit utan du får göra en egen deg. Detta kommer jag också komma närmare in på nästa gång jag får för mig att använda denna ravioli verktyg.
köttfärspirog recept
Så här ser då köttfärspirogen ut innan du steker den i stekpannan. Köttfärsen i den är som du ser redan färdigstekt och därför steker du lätt 2 minuter i var på vardera sida i smör.

 

ravioli recpet
När du har stekt färdigt dem kan du servera dem med en god tomatsallad. Bon Apetit!

Triangulär raviolistans 45mm

Trekantiga kuddar och här ska verkligen bakas. Det finns färdig deg som dessutom är redan kavlad som man kan göra ravioli med. Du lägger bara köttfärs emellan och sedan klämmer till med denna triangel och vips har du ravioli.
ravioli-kniv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *