Läs om du är en sann djurvän och dela gärna inlägget

Varning för känsliga djurälskare. Jag klarade inte av att se denna video utan att fälla tårar så jag slutade titta, men jag vill att ni ska veta vad som händer stackars fåren för att ni ska bära ull.

Äkta päls har fallit ur modet – men samma människor som aldrig skulle drömma om att hänga på sig en minkpäls fortsätter att bära ull eftersom de gör misstaget att tro att djuren inte behöver dödas för att ullen ska användas. Nu när vintermodet kommer i fokus vill jag dela ett uttalande från PETAs direktör för internationella program, Mimi Bekhechi, som jag hoppas att ni finner intressant och har användning för:

Att säga att klippningen av fåren är bara som att “klippa håret” är som att säga att en amputation är att likställa med att skära sig på papper. Inom ullindustrin är tid pengar och eftersom de flesta fårklippare är betalda efter volym så är de motiverade att jobba så snabbt som möjligt, med mycket liten respekt för fårets välmående. I all hast så är det inte ovanligt att de klipper av kroppsdelar såsom öron, spenar, svansar och testiklar. Filmer som tagits över tre kontinenter visar arbetare som stampar och står på fårens huvuden, våldsamt slår dem i ansiktet med rakmaskiner och hammare.

När fåren inte längre är användbara så får de ingen lugn pensionering utan istället skickas de till slakt, ofta packade i tusental på stora skepp till mellanöstern där slakthusen är oreglerade och de får halsen uppskuren medan de fortfarande är vid medvetande.

 Fårull, precis som rävpäls, är inte ett tyg och det tillhör inte oss. Det har en ägare som det stulits från. Med varma och djurvänliga material som bomull, bambu, hampa och sojabönsfibrer lättillgängliga så är det lättare än någonsin att sluta med ull och andra material som kommer från djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *