Skip to content
Veckomagasinet

När ska man skriva ut att det är sponsrat inlägg?

Jag pratade med en chefredaktör inom media i dag som formulerade om det jag sa i telefon och hängde ut mig på sin sida utan att skriva ut mitt namn så klart. (stort tack för det)

Jag ville att vi skulle hjälpa varandra med marknadsföringen och när pengar inte är inblandad så skriver man inte ut att det är ett sponsrat inlägg. Det kommer inte skickas pengar eller varor till mig och då kan jag heller inte skriva ut “sponsrat inlägg i samarbete med föertaget X”. För att detta ska göras så måste jag få betalt av företaget eller att de skickar ut produkter. Att de skriver om mig i sin tidning är inte ett sponsrat inlägg.

Många bloggare blir intervjuade i tidningar och då hänvisar de i sina bloggar om vilken tidning som har skrivit om dem. När de hänvisar i sin blogg skriver de väl inte ut att det är ett sponsrat inlägg? På detta säger kvinnan till mig i telefon att de föreläser om att man verkligen ska gå ut med och säga att man gör ett sponsrat inlägg och lägger vikten på hur ärliga de är. Jag själv har föreläst på Stockholmsmässan om just detta och hur man ökar sin trafik och borde blogga som företagare. Om jag nu föreläser om ett viktigt ämne kan jag sedan inte trycka ner folk för att jag råkade ha mer “makt” via min blogg. Då borde jag föregå med gott exempel och stötta en person om jag nu tror att personen är på fel väg. Jag är inte på fel väg utan jag är noga med sponsrade inlägg för varannan inlägg i bloggen är sponsrat och jag avslutar varje sponsrade inlägg med att belysa detta till 100 %.

Nu har denna kvinna skrivit om mig på sin facebook sida och även vinklat det på ett sätt som jag anser är inte beskriver det jag menade. Jag sa aldrig “sa lite fel”. Jag sa att jag formulerade mig fel och att hon borde lyssna färdigt innan hon dömde mig på förhand. Tråkigt att hon redan har bestämt sig för att välja bort någon hon inte ens känner och tro sig nu känna till 100 %. Mycket tråkigt och jag vill ändå att det ska bli bra och att ingen ska bli felbehandlad på detta sätt som jag känner att jag blev i dag.

Nu kommer säkert flera skriva till henne och berömma henne för att hon stod på sig. Det är klart folk håller med henne för hon har vinklat det precis som hon själv vill och dessutom skrivit “jag sa lite fel” vilket jag ALDRIG sa. Jag sa “DÖM MIG INTE FÖR ATT JAG FORMULERADE MIG FEL”.

Våra vägar kommer att korsas och då vill jag i varje fall göra rätt för mig genom att skriva detta inlägg och berätta hur man tänker som bloggare. Jag vill inte ha konflikter eller att någon ska sätta käppar i hjulet för mig. Vill verkligen väl och jag hoppas att du som stor media person kan förstå mig. Jag är till stor hjälp för många företag och har många lyckade samarbeten bakom mig. Detta känns så overkligt att någon talar så till mig och är så dömande. Bästa ordspråk för mediapersoner även mig själv:

De fötter du trampar på i dag kan vara sammanlänkad med den hand som kommer hjälpa dig i morgon. Därför vill jag inte ha konflikt utan jag vill bara försvara mig så att folk förstår vad det är jag menade.

Jag hjälper till gratis på bloggen tex tävlingen om Snövit ni kan hitta här. För att inte åka dit för det har jag ändå skrivit i samarbete Dröse och Nordberg. 32 personer har kommenterat för att vinna tävlingen och för detta har jag inte fått in en enda krona. Varför gör jag då det? Jo för jag vill även kunna hjälpa till med min blogg där det behövs hjälp. Jag hjälpte Anna Nilsson  (Style by Anna) som driver Business Bloggers då hon har gjort så mycket för mig. Borde jag skriva ut sponsrat inlägg? Förstår ni vad det är jag försöker belysa men formulerade mig helt fel. Nu har jag lärt mig något att aldrig komma med egna förslag utan låta media och företag själva komma med förslag så att ingen dömer ut mig på förhand. Något har jag i varje fall lärt mig. Men ingen ska hänga ut mig som oärlig bloggare då jag även är medlem i Betters Bloggers och även där får vi undervisning om hur man gör sponsrade inlägg. Jag är veteran inom bloggen och har allting redovisat på punkt och pricka.

Tack för mig och jag hoppas du nu kan ta till dig vad jag menade. Tänk en extra gång varje gång ni lyssnar på en person i stället för att tro er veta rubbet om främmande människor. Jag är inte ens en främmande människa jag är en offentlig bloggare som bloggat i 10 år nu.

Ni kan alltid gå igenom bloggen inlägg för inlägg och själva se alla sponsrade inlägg. Det finns ingen smygreklam i denna blogg och kommer aldrig att finnas. Enda inlägg med reklam har varit om jag har velat ställa upp ideelt för någon vän eller ideel förening.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *