Kan man bli yr om man mår för bra?

När min mamma gjorde laser operation så kunde hon se så bra att hon nästan blev yr i huvudet.

Min mamma var helt enkelt inte van att kunna se så bra och för henne var det något helt nytt att vakna till en perfekt syn. Nu kan du med sämre syn också genomgå operation både med och utan ögonlaser. Min mamma sa att det var helt smärtfritt så ni behöver inte bli rädda. Capio Medicular genomför de operationer med ögonlaser.
Detta ligger i Uppsala och även folk utanför Uppsala kan ansöka hit och göra enorm förändring av sin syn.

Nu minns jag inte om min pappa har genomgått någon ögonlaser operation. Så vitt jag vet har han aldrig ens burit glasögon i hela sitt liv. Han brukar ha solglasögon och kallas för Rambo av släkten. Detta för att när jag var barn drev han Restaurang Rambo. Jag har bra syn och behöver nog inga glasögon. Folk tror att om man är dyslektiker som jag är så behöver man kolla sin syn. Dyslexi har inget med synen att göra. Det är ett medfödd handikapp som jag inte orkar förklara för folk hela tiden. När jag föreläste en gång fick jag en bok i gåva med motiveringen “även om du är dyslektiker och inte läser böcker får du denna bok av oss”. Jag kan inte förstå att bildade människor kan vara så trångsynta och inte ha kunskap om vad det innebär med dyslexi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *