15 hemligheter för att lyckas med Gustaf Oscarson

Jag har nu besökt Mitt företag i Uppsala som de höll på Grand. Detta var verkligen mer givande än när jag besökte dem för ca 2 år sedan.

Mitt företag i Uppsala med Gustaf Oscarson och hela hans föreläsning som ni kan läsa om nedan.

Gustaf Oscarson om 15 hemligheter. 1) ta hand om kroppen på morgonen kanske meditation. Detta är exakt vad jag gör varje morgon då tar jag fram en mineralvatten och sedan mediterar jag en timme innan frukost. Forskning visar att vi gör 5 saker som inte ger oss något. Vi följer Facebook nyheter eller letar en fil som vi inte hittar. Vem som helst kan störa dig då eftersom du alltid är online på Facebook och mobilen. Jag anser inte att Facebook är störande för jag svarar när jag har tid fast oftast svarar jag omedelbart då många av mina privata bekanta och samarbetspartners är på Facebook. En annan hemlighet som jag tyckte lät bra var att man bör förbereda sig på det värsta och då kan du svara på den dvs du har då en plan B.
Du bör ha patent på varumärke så att du inte förlorar på din produkt du skapar.  Du ska ej försäkra bilen efter att du har krockat. Carl från Noréns patent pratade om just detta på scen då Gustaf bjöd in honom på scen.

Vad behöver jag när jag försäkrar?

Stjärnföretagare brukar använda sig av kompanjonförsäkring “människor vi inte litar på gör vi ej affärer vi med. Folk vi litar på gör vi avtal med.”

Vad innebär hävstång i företagsverksamhet?

Gustaf berättade även mer om just orden Hävstång, men vad innebär det? Det innebär att vi ger vår tid för pengar och vi kan spara väldigt mycket tid genom just hävstång. Hävgstång innebär att man kan lägga in andras kunskap. “Return investment” vilket innebär detsamma som annuitetslån  utbetalningarna för amortering och ränta för varje utbetalningstillfälle under lånets löptid är lika stora.
Exempel
Ett företag ska investera i en ny maskin för att tillverka en ny produktserie. Den grundinvestering som krävs är 500000 kr. I detta ingår maskin, installation och utbildning av operatörer. Företaget beräknar att produktserien ska tillverkas i 5 år och att maskinen efter nedmonteringskostnader ändå ska generera ett rest- värde på 40000 kr. De årliga inbetalningarna beräknas till 240000 kr och kostnaderna för drift och underhåll till 30000 kr per år. Företagets kalkylränta är 10 %. Är investeringen lönsam?

Missa inte

I dag ska jag få gäster från Uppsala och det är två killar som är SEO experter dvs sökoptimeringsexperter. De kommer till Uppsala för att äta lunch med mig och vi kommer att ha ett unikt samarbeta som jag har väntat på i flera månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *