Sju tecken på att du är mentalt starkare än andra

Gläder du dig åt andras framgång (som jag gör) och balanserar IQ med EQ? Då är du mentalt starkare än genomsnittet.

Nedan det ni videoklip från mitt företag Uppsala där de tog fram min blogg på stor bildskärm. Du får helt enkelt lära dig starta eget företag.

För några år sedan var jag så glad över att jag var den 10 största bloggaren i Uppsala. En person jag då berättade detta för tog fram bilder av ännu större bloggare och sa “Du är inte större än dessa bloggare”. Där kan jag se att denna människa inte alls var mentalt stark. Jag lär mig inget av denna sort och önskar att de man umgås med lyfter upp en i stället för att försöka dra ner en. Där belyser hon inte min nivå utan där belyser hon endast sin egen nivå som människa. Denna person borde starta kurser i hur man trycker ner andra människor som det går bra för undra hur många som skulle delta på hennes kurser?

Liksom det mesta i livet krävs övning, övning och övning. Mental styrka är inget du föds med  – du bygger upp det med tiden. Hur vet du då om du har lyckats? Psykoterapeuten Amy Morin har skrivit boken “13 Things Mentally Strong People Don’t Do”. Där listar hon några tecken på att du är mentalt starkare än genomsnittet.

Scrolla vidare och se om det stämmer in på dig – eller hur du ska bete dig för att nå dit!

1. Du balanserar mellan känslor och logik

2. Du blir genuint glad över andras framgång.

3. Du fokuserar på att skärpa dina talanger i stället för att visa upp dem.

4. Din självkänsla beror på vem du är, inte vad du gör.

5. Du uttrycker tacksamhet. Då inte bara med ord utan med handling också enligt mig personligen.

6. Du är öppen för att lära dig mer av allt som finns runtom dig. Det finns något som säger att om du ständigt pratar så hör du din egen röst och lär dig inget nytt. Om du i stället håller tyst och lyssnar på vad andra har att säga så kommer du även lära dig något nytt.

7. Du balanserar mellan att acceptera dig själv och förbättra dig själv.

 

 

2 svar på ”Sju tecken på att du är mentalt starkare än andra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *