Leif Ivan Karlssons M/S Birger Jarl och bilmuseum

Visste ni att Leif Ivan Karlsson äger över 100 bilar på sitt bilmuseum?

Han kallar sitt museum för Sveriges Största USA bilsmuseum. Leif Ivan Karlsson är en av de mest googlade namnen i Norden just nu. Han har haft massor av verksamheter bakom sig och kommer ursprungligen från Överkalix. Det första Leif Ivan och hans fru Susanne sa när jag klev in var att de är som alla andra. De är helt vanliga människor och efter en hel dag hemma hos dem så kändes de väldigt vanliga, men ändå ovanliga.

På ovanvåningen så finns det en festvåning och scen som är stor som 2 rum. Sedan när jag klev in i vardagsrummet sa han “vad smal du är”. Jag trodde inte mina öron för jag tänkte hur vet han om att jag har varit fet en gång i tiden. Efter komplimangen sa han “nu är det din tur att tala om för mig att jag är smal”. Detta var hans sätt att roffa åt sig lite komplimanger och detta är humor på högklass. Han har väldigt mycket självdistans och just därför så märkte jag vilket högt självförtroende han hade så räckte för 3 personer.

M/S Birger Jarl lyxfartyget en flytande krog

Båten har flera hundra hytter och dansgolv och restauranger. M/S Birger Jarl byggde år 1953 som förr körde Stockholm, Mariehamn, Helsingborg och Åbo. Den har 3800 hästar och 400 hyttplatser.

Vill du bo centralt i Stockholm så kan du boka boende på anrika K märkta fartyget. Båten åker vissa dagar ut på lunchkryssningar i Stockholms skärgård. Kryssningstiden är kl 12-15 och under kryssningarna är det möjligt att äta lunchbuffé. Båten har 7 däck. På övre däck finns ett soldäck, men också en skybar där man kan sitta och njuta av den slående utsikten över Stockholm och Gamla stan.

Stadsgårdskajen 156 Stockholm tel 08-684 10130 [email protected]

World of Classic Museum & Sales Finkmossvägen 150

Tel: 08-53020091 [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *