Tårtställningen från prins Carl Philips bröllop såld för 51 500 kronor

Sveriges bagare & konditorer fick den stora äran att ansvara för tårtan på prins Carl Philip och prinsessans Sofias bröllop och valde att låta Svenska Konditorlandslaget baka tårtan. Konditorerna i laget är meriterade från EM, VM och OS, och bakade en ljuvlig sommardröm med den numera rikskända ingrediensen pop rocks i – en idé som prinsen själv låg bakom. Tårtan serverades på en meterhög aluminiumställning med 15 plattformar för tårtor och underliggande belysning. Nu har ställningen sålts hos Bukowkis för 51 500[1] kronor – och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

– Det var en stor ära att få göra bröllopstårtan, och en lika stor ära att få auktionera ut den fina ställningen hos Bukowskis. Slutpriset hamnade på 51 500 kronor, och de pengarna skänker vi nu oavkortat till Barncancerfonden. Det känns fantastiskt bra att kunna göra gott, i dubbel bemärkelse, och vi tackar hjärtligt köparen av ställningen, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer.

Det är designbyrån Logo Grande som står bakom formgivningen i nära samarbete med konditorerna och prinsparet. Ställningen är skapad i massiv, polerad aluminium. Den är tung och stabil och den rostar aldrig. Spiralformen symboliserar den evigt spirande kärleken. När tårtan serverades fanns en hertigkrona i karamell på toppen av ställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *