En klok person säger logiska saker

Det finns mäktiga politiker som säger logiska saker hela tiden. Tex vi vill inte ha krig för vi vill ha fred.

Det låter så logisk så att meningen till slut låter korkat. Sedan finns det människor som kan säga att pengar inte betyder något. Ju fler klichéer jag hör från folk desto mer ser jag en mindre intelligens i dem. En ärlig person presenterar inte sig själv som “jag är en ärlig person”.

En annan person sa till mig “felet med mig är att jag aldrig kan ljuga”. Detta tolkar jag som att personen egentligen är en notorisk lögnare. De säger i första meningen exakt vilka brister de har som person och tror sedan att folk går på det. De kommer attrahera in likadana människor som sig själva.

Du ska inte ta människor på allvar när de gör bort sig.

När folk spelar dumma så ska du inte ta dem på allvar. En person som spelar korkad är egentligen i grunden korkad.  Se dem som statister i ditt liv och gå vidare. Tyvärr så finner man bara några personer som är riktiga entreprenörer medan alla andra stampar på samma ruta hela livet. De kan skylla på andra för sina brister så länge de lever, men de kommer inte bli framgångsrika. En person ska ge och ta även i affärer såsom i vänskap.

Mitt måtto gällande människor är att en klok person är en bra person, en korkad person är en falsk person något annat kan folk aldrig få mig att tro oavsett vad de säger och gör.

Listan kan göras lång över amatörer fast då är jag rädd att jag kommer attrahera in flera amatörer i mitt liv.

4 svar på ”En klok person säger logiska saker”

  1. Är du inte med din hållning inte uppfattas som arrogant. Jag upplever faktiskt människor är på ett vis på ytan som inte i själva verket inte är det i sitt inre. Sådan personer brukar jag genomskåda rätt så lätt. Men jag uppfattar en stor portion av arrogans och borgerlighet i ditt utlägg. Men vad vet jag du kanske har drivet men ser inte att andra har det också. Utan det är faktiskt i detta ekonomiska system som sutenörer och utsugare som lever på andras arbete som tar de största avgifterna för de som öppnar egen firma. Och det är faktiskt rutbolagen som tar mäklartjänster för att få arbeten i den här branschen. Mäklarna gör mera pengar än städfirmorna och de som jobbar i dessa företag tjänar väldigt lite för de står lägst på lista och de är invandrare! Köparna är överbemedlade medborgare och de får jobben egentligen betald av staten. Döär sjukstugor har fått sämre hygien och sjukhussjuka, pga det privata intiativet och sänkta skatter för de högavlönade. Där har vi den borgerliga ideeologin i sin prydno.

    1. Jag syftar här på folk man gör affärer med som tror att de kan ta utan att ge tillbaka. Man ska i affärer ta hjälp och hjälpa tillbaka annars kommer man aldrig att lyckas i affärer. För när en person tror att man med armbågar kan göra affärer är de på helt fel väg. Dessa människor tror sig vara smarta när de försker utnyttja andra, men jag ser att sådana står och stampar på samma ruta hela livet för folk vill inte göra affärer med sådana.

      1. Dessa mäklare ger inget utan bara tar. Jag har haft en sådan firma som levt på rutbidragen och har sett den affärsmetod som används, och mår också illa av hur människor utnyttjas. dessa mäklarfirmor fungerar som gamla tiders barnauktioner. Där de som arbetar nästan inte får något betalt. likadant som barnen tidigare fick en grötskål för att jobba på bondgårdar. blev undernärda och kommunen betalade väldigt lite för att de skulle ta hand om dem. Det var dåtidens fattigvård. Det verkar vara samma i de här Rutuppdragen men det pratar aldrig Alliansen om utan det är välbeställda som får sina jobb betalda genom lågt betalda arbeten och sådan som sätter igång sådana här arbeten för att klara sina liv som får betala. Det är bara att Alliansen som säger att de har klöst frågan med svartjobb. Det är bara att slå dunster i svenska folket och att den privata sektor går före den offentliga sektorn.Där sjukhus och och vård av äldre kommer på skam.

        1. All planering världen över handlar om pengar så inget handlar om vem som ska få det bättre. Inget med mänskligheten förvånar mig och lita aldrig på överklassen i tron på att de bryr sig om sitt folk. En rik överklass som inte känner dig bryr sig inte om dig även om ni är från samma land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *