Drick dig frisk med Marlene Gustawson

Marlene Gustawson har skrivit boken Gröna juicer & smoothies.

Nu är det trendigare än någonsin att äta och dricka nyttigt då mycket har blivit GMO misstänkta produkter. Desto mer vikt lägger nu svenska folket på att leva så sunt och ekologisk som möjligt. Detta har även Marlene uppmärksammat gällande sin bok och skriver “turboladda kroppen med rå energi” på framsidan av sin bok.

Entreprenören Ola Lauritzon kallar Marlene för gröna drinkarnas gudmor. Jag harr gjort en intervju med Marlene som ni kan läsa nedan och få lära er allt om hälsan. Boken har alfabetisk ordning på grönsaker och frukter vad de innehåller och vad det är bra för. Äntligen en encyklopedi för min hälsa som jag kan sitta och slå upp när jag vill veta mer hur jag bäst skyddar min hälsa. Alla kroppar är olika ta reda på vilka problem du har och sedan bläddra igenom boken och hitta vad som passar just dig.

Jag kan även göra frukt och bär juice, men eftersom jag kör LCHF så blir det grönsaker jag kommer att blanda ihop. Vill man ha en söt smak kan man alltid klämma i lite granatäpple och hoppas att det inte ökar insulinkänsligheten.

Har du hört talas om matcha té och vad vet du om matchan?

Matcha te är gott te. Du dricker upp hela det pulviriserade teblad och bladet  är väldigt nyttigt. Du tillreder det försiktigt Jag kan kalla det superfood! Matcha te är hela gröna teblad som pulviriserats så matchate passar också jättebra att ha i smoothies och röra i juicer! Teet innehåller stora mängder vitamin C, klorofyll, men även krom , kalium magnesium och zink. Matcha te innehåller aminosyror och innehåller det uppiggande L-teanin.

Finns det frukter och grönsaker som öka en kvinnas fertilitet?
Att äta och dricka mycket grönt är alltid bra och att även tänka på att öka intaget av vegetabilska proteinkällor som nötter och bönor och minska ner på animaliska proteiner.
Finns det frukter och grönsaker som ökar kvinnan eller mannens sexlust?
För mig känns det väldigt fräsch med härliga bäriga och fruktiga juicer och smoothies och dessutom blir sådana drycker väldigt näringstäta. För att orka och ha lust till sex behöver vi äta och dricka nyttigt. Mår vi bra i själen och i kroppen kommer också vår sexlust. Ta bort allt skräp ur din kost och ladda med näringstäta juicer och smoothies.
Du doftar också lite extra gott med juicer som är rika på frukt och bär.
Vilka frukter och grönsaker ska man undvika om man är gravid eller ammar
Det är viktigt att få i sig just mycket grönsaker och frukt när du är gravid och ammar. När det gäller frukt och grönsaker som  vi vet är så näringstätt och helt inte ska avstå från– prova dig fram  Det finns vissa som säger att citrusfrukter ska man vara försiktig med och likaså jordgubbar och även vindruvor.
Tror du på attraktionslagen dvs the secret?
Ja. Jag tror på att de tankar vi har kommer att påverka din dag och vad som händer runt dig.
Hur ger man ut en bok skulle du kunna ge tips och råd till någon som aldrig har givit ut en bok men som har författardrömmar?
Du har en idé om vad en bok ska innehålla som du bollar med några. Du gör ett synopsis som är en grov sammanställning av boken och presenterar det för olika bokförlag.  Det är ett stort jobb som tar väldigt mycket tid men som är fantastiskt kul.
Vilka frukter och grönsaker  ökar blodcirkulationen?
Jag har favoriter som renar och är starka antioxidanter.
Om jag ska säga några så står svarta vinbär i topp som innehåller stora mängder vitamin C och stödjer blodkärlen.En annan favorit är blåbär som kan stärka blodkärl och förbättra blodcirkulationen. Spenat innehåller magnesium som får  blodkärl att vidga sig. Morot är också en grönsak som kan stödja blodcirkulationen.
En härlig grönsak att juica är rödbetan som är renande och stödjer vår lever och sen får jag inte glömma den antiinflammatoriska ingefäran som jag använder varje dag.

 

4 svar på ”Drick dig frisk med Marlene Gustawson”

  1. Hej!

    Hamnade på din blogg efter att ha sökt på caf´e blå. har varit där och blev lovad en hel del gott inför framtiden.
    Hur är din efarenhet av spådomarna från cafe blå? stämde dem? 🙂 så spännande!

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *