Vill du ha grönare gräs än grannen

Med sommaren kommer många måsten, framförallt i trädgården. Det ska rensas, grävas och gräset ska klippas. När gräset växer som mest krävs klippning minst en gång i veckan och om du har gödslat gräsmattan kan det vara så att för att hålla gräsmattan frisk och välmående behöver du klippa flera gånger i veckan. 

Helst vill man bara att gräsklipparen ska starta snabbt och enkelt efter vinterförvaringen men inte helt sällan kan det vara en kamp att få igång den och hålla den i fint skick. Kanske är det helt enkelt dags att tänka nytt och skaffa en ny gräsklippare. 

De flesta med trädgård står någon gång inför valet att välja en gräsklippare. Valet av gräsklippare till din trädgård kan för vissa kännas banal, för andra livsviktigt. 

När du väl har gjort valet att byta ut din gamla gräsklippare finns det en djungel av olika sorter på marknaden. Valet av modell och varumärken är dock inte alltid självklart. Vill du ha en automatisk självgående gräsklippare? En traditionell handdriven? Eller ett mellanting, en elgräsklippare? Oavsett vad du behöver finns det en hel del att tänka på. Vilket drivmedel behövs, kvalitet och inte minst priset. 

En gräsklippare ska göra jobbet, den ska även göra jobbet bra och effektivt för att uppnå status som ett bra inköp. Även om du tillhör kategorien som inte bryr sig speciellt mycket inför valet av klippare, finns det dock oavsett en hel del att tänka på.

  • Vad får det kosta? – Sätt en budget. Dyrast behöver inte alltid betyda bäst. Läs olika tester och guider för att se vilken modell som kan passa just din plånbok. 
  • Välj klippare utifrån din gräsmatta – Vad har din gräsmatta för behov som behöver tillgodoses? Har du en stor gräsmatta så kanske inte en handjagare är rätt val. Har du en liten gräsmatta kanske inte en åkgräsklippare behövs. Vad du betalar bör motsvara din trädgårds förutsättningar. 
  • Kvalité – Vad behöver du för kvalité på din klippare? Kommer du klippa långa säsonger med slitsamma förhållande eller har du en liten trädgård med mindre tuffa förhållanden?
  • Hitta rätt återförsäljare – Vem säljer till exempel Stihl robotgräsklippare.
  • Hur mycket spelar miljön in i ditt val? En elgräsklippare är ett bättre alternativ än en motorgräsklippare. 

Det är vanligt att både i början och slutet av gräsklipparsäsongen använder återförsäljare kampanjer för gräsklippare. Kanske behöver man göra plats för nya modeller eller så sparkar man igång försäljningen med priser som lockar lite extra. Därför kan det vara av stor vikt att planera sitt gräsklipparköp till någon av dessa perioder. Om du undersöker marknaden och har lite is i magen kan det vara så att just den klippare du söker faktiskt erbjuds till ett lägre pris. Bra både för din gräsmatta och din plånbok. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *