Hans Majestät Konungen besök vattenkraftverk Uppsala län

Den 15 juni besökte Kungen Uppsala län och de två vattenkraftverken Untra och Älvkarleby. Länsstyrelsen i Uppsala län arrangerar besöket i samarbete med Älvkarleby kommun, Vattenfall och Fortum.

Jag har intervjuat kung Carl Gustav och mer om detta kommer ni få se inom kort här på bloggen. Vissa av bilderna skickas in till tidningen Rojalisten då jag är hedersmedlem numera. Kommer även flera bilder av Kungen inom kort.

Besöket inleds vid Untra kraftverk, fortsätter vid Älvkarleby kraftverk och avslutas med en lunch som Älvkarleby kommun står värd för. Landshövding Peter Egardt deltar under hela besöket.

Besöket inleddes vid Untra kraftverk, fortsätter vid Älvkarleby kraftverk och avslutades med en lunch som Älvkarleby kommun stod värd för. På trerättersmenyn stod älgrostbiff, laxtournedos och rabarber- och jordgubbspaj. Mycket kommer alltså från trakten, till exempel laxen och rabarbern samt de havtornsbär som är en viktig beståndsdel i såsen till laxen. Maten lagades av Sture Lindgård. Landshövding Peter Egardt deltar under hela besöket. Representanter från Älvkarleby och Tierps kommuner samt från vattenverken deltog också.

Kl. 10.00   Kungen anländer till Untra kraftverk, Tierps kommun, för rundvandring och presentation av vattenkraftverket.

Kl. 11.15   Kungen anländer till Älvkarleby kraftverk för en rundvandring och presentation av vattenkraftverket och forskningslaboratoriet, samt föredrag av professor Kristina Edström från Uppsala universitet.

Kl.13.00 var det lunch och en av dem som var med på lunchen var Charlotte och Peter som ni kan se nedan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *