Du slipper böter om du bär pyjamas såsom jag gjorde

I pyjamas blev jag stoppad av polis mitt i centrala Uppsala på Valborg.

När jag väl kom hem och hade bytt om till pyjamas bad mina gäster mig hämta dem med bil. Jag orkade verkligen inte byta om utan gick i väg med pyjamas för att plocka upp mina gäster mitt i stan. Vad jag inte visste var att stora delar av centrum var avstängd. Jag åkte igenom centrum och blev genast stoppad av polisen. Jag vevade ner rutan och tänkte sms:a mina gäster att jag blir lite försenad. Just då hör jag en röst som säger högt och tydligt “God dag”. Jag hoppade till och skrek, vilket gjorde att polisen blev besvärad. Han frågade mig vad jag i helvete gjorde mitt i centrala Uppsala med bil. Han sa att detta skulle kosta mig tusen kronor. Sedan ville han ha körkort och eftersom jag gick ut i pyjamas som en dåre från mentalsjukhuset så hade jag ingen körkort på mig. Polisen började bli riktigt irriterad på mig och sa att jag skulle få ytterligare böter för att jag hade gått ut utan körkort. Han frågade mig vad jag gjorde mitt i centrum i bara pyjamas. Jag svarade att jag skulle hämta mina gäster. Polisen undrade om mina gäster var berusade. Till slut började jag skratta för att polisen blev mer och mer irriterad på mina svar. Polisen orkade inte med mig längre och sa “kan du ta och försvinna från brottsplatsen jag förlåter dig denna gång”. Glad blev jag och jag kommer aldrig mer åka ut i bara pyjamas som en dåre mitt i sista april så sent på kvällen.

 

Ett svar på ”Du slipper böter om du bär pyjamas såsom jag gjorde”

  1. Vad ska man säga.. Typiskt Sverige antagligen.. Nu tycker ju jag att det mer ser ut som en kort klänning och konstaterar att han kan då aldrig varit utanför svensk mark och skrattretande för näst intill varenda svensk polis verkar ha många störande moment på lager Haha ha 😀 Nu har jag inte körkort men kunde likväl varit jag för jag är den lediga typen och än inte olagligt att gå naken hemma som jag tyvärr måste och bävar lite nu när sommaren snart knackar på dörren och värmen ihop med mina vallningar är så lidande men inget en konstapel har förståelse för 😀 Jag har bränt ut min golvfläkt efter två somrar så inom kort måste en ny inhandlas. Jag bor i stan men ibland tänker jag att landet skulle passa mig bättre för då slipper nån se mig 😀 Vi föddes nakna och kommer även lämna jordelivet på samma sätt och jag som finne är van vid nakenhet för inte sitter vi påklädda i bastun och inte heller krånglar vi på oss badkläder när vi hoppar i plurret men det klart det är lite annorlunda i Finland 😀 Jag fann din läsning med humor för tro mig jag förstår så väl och såg hela händelsen i mina tankar där du satt i bilen och det är baske mig min slags humor och inget man glömmer tvärtom minnen man skrattar med sig själv 😀
    Kram
    Katja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *