Museet Akropolis i Aten

Innan jag besökte Akropolis så visste jag hur det skulle se ut inuti då jag redan har sett den i en dröm.

Jag drömde att jag var på besök i Grekland för 5 år sedan. Detta är mitt första besök i Grekland, men jag drömde för 5 år sedan om Grekland. Jag drömde då att jag besökte världens rikaste kvinna och att de höll på att renovera hennes palats. De hade då burit ut alla statyer för att sedan bära in dem igen när de var färdiga med renoveringen.

Så fort jag klev in i Akropolis så kände jag igen alla statyer och behövde inte gå runt hela museet då jag visste redan från början hur allt redan såg ut.

akropolis
Detta är i restaurangen på museet Akropolis fast utomhusserveringen. Det kostar 60 kr per person att komma in och jag anser att det är väldigt billigt.
statyer aten
Staty av en häst som är på vippen att äta upp mig. Fanns även staty av kentauer dvs till häften häst och till hälften människa. De är riktigt läskiga att se på.

Jag åkte sightseeing bussen som stannar strax utanför Akropolis museet och på bussen fanns hörlurar så att du kunde följa med i historien. Du köper en biljett för ca 120 kr och kan resa med den i två hela dagar vilket är ett fantastisk billigt pris anser jag. Det är bara att resa med den runt om i hela Aten hur mycket du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *