Baka gröna bollar till påsk från Urtekram

Tänk om påskkärringarna kunde laga denna goda vaniljbollarna då hade du inte bränt dem på bål. Den mesta av påskmaten och godiset är väldigt traditionell.

Här kommer recept på nötiga vaniljbollar med mango och äpple. De är sötsyrliga och oemotståndliga, dessutom även mjölk- och glutenfria.  Allt detta kommer från ekologiska Urtekram.

Nötiga vaniljbollar med mango och äpple  Du behöver: (ca 16 st) 100 g pekannötter  80 g torkad mango  20 g torkade äppeltärningar 1 msk kokosolja kallpressad  Finrivet skal från 1 ekologisk lime + 1 msk limesaft 1 krm vaniljpulver  1 krm himalayasalt 1 dl rostade kokoschips att rulla bollarna i

Gör så här: Lägg mangon i blöt i 20 minuter. Rosta pekannötterna i het, torr stekpanna. Låt svalna. Mixa allt förutom äppeltärningarna till en grov smet i matberedare. Tillsätt äppeltärningarna och pulsa tills allt går ihop. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten om smeten är för torr. Forma till små bollar och rulla i krossade kokoschips. Förvara bollarna i kylskåp eller frys.

Fler bilder från cocosbollarna som jag har gjort tillsammans med Madde och Emma hittar ni på min instagram @veckomagasinet.

Nu ska jag i väg och fika med en person för att tala lite business mer om det får ni ta del av senare. Det handlar om en dricka man kan få vingar av då vet alla vad jag talar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *