Hemma besök av skönhetsmärket Sundaari

Inga Marand är f.d dotterbolags VD för Arla  som numera driver Sundari som har säte i Kalifornien och finns i 38 länder. Inga har agenturen för  Sverige, Norge och Danmark.

 

Hon köper produkterna från Sundari för hon har ett avtal med företaget. Som agent har man rätten att vara på en marknad.

Jag har fått fylla i två olika forumlär en som handlade om min personlighet och en om min hy. Vi ska balansera upp den obalans som jag är i just nu. Man behöver jobba lite inom sig också för att få balans. Jag har ej obalans i kapha som jag tillhör utan jag har bara en stark energi i Kapha. Jag har T zon dvs fet på vissa partier som panna, näsa och haka.

Jag fick lukta på essential oil eteriska oljor inom ayur veda. Använder dem som serum under hudkräm.

Ayur veda har 3 olika Doscha dvs energier

Vata De är luftelement allt går igenom dem. De är ofta tunna med blek hy.

Pitta Eld som är i karriärer och får sena nätter och blir lite skrikiga. Pitta får ej äta stark mat. Har man acne och rosesa så är man ofta Pitta.

Kapha jord och finns ej så många av dem i Sverige. Dessa är jordelement. Man är mer stabil på jorden. Det en Kapha får tänka på är att de har sämre ämnesomsättningen är att få i gång den. Man bör äta starkare mat för att sätta i gång obalansen. Oftast blandhy.

Man ska inte sätta folk i fack även om de frågar “vem är jag?”. Man strävar att få balans mellan dessa tre doshorna.

Kapha överskott

Man bör torrborsta kroppen för att få i gång hela cirkulationen och även borsta håret ofta. Jag bör ej äta efter kl 18.00 på kvällarna. Jag ska äta min huvudmåltid ca kl 12.00 och mindre mot kvällen.

Hon har med sig en valnötsskrubb till mig. Alla produkter från Sundari är oljebaserade. Folk med fet hy tror att de inte kan använda oljiga varor. Olja som man använder på kroppen måste vara essentioella och inte upphettade utan kallpressade. De får helt enkelt inte vara bearbetade och då är de bra för din hy oavsett om du har fet eller torr hy. Det blir ingen hinna på huden som det kan bli med mineraloljor.

Ögonoljan heter kamomill oil. Den tar bort mörka ringar och svullnader och passar alla dosher.

Handolja bygger på 14 örter den rullar man på huden. Det blir absolut ingen hinna utan går direkt in i huden och jag har själv provat det. En produkt ska kännas på huden och doften bör ej spela någon roll. Vi kvinnor brukar oftast lukta och gilla dofter som egentligen inte är viktigt. Du är en levande varelse och måste se hur den hud tar emot den. Är det bra örter och bra innehållsförteckning så känner huden av det.

I just Ayur veda så är det mycket beröring och långa handtag när man masserar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *