Brodern ville byta ut henne mot en kvinna han ville gifta sig med

Jag har varit på Berns Salonger inför Fadimedagarna2016 inbjuden av ordförande för GAPF glöm aldrig Pela och Fadime

Vill ge ett stort tack till ordförande Sara Mohammad, fråni Sulaymaniyya i irakiska Kurdistan. Sara är en människorättsaktivist och apotekstekniker. Det märks tydligt att hon i grunden är en akademiker för hon har sådan hjärnkoll på allt.

Sara Mohammad har fokuserat sin verksamhet på hederskultur och hedersförtryck. Hon har egen erfarenhet av religiöst hedersförtryck. När hon var 16 år lämnade hon sin familj efter att hon misshandlats och hotats till livet av sin bror som ville byta henne mot en kvinna han ville gifta sig med. Saras pappa vägrade gå med på broderns krav. Hon kom till Sverige som politisk flykting 1993 och lever sedan dess under skyddad identitet. 

Sara Mohammad utsågs av tidningen Aftonbladet till Svensk hjälte 2007[ under en ceremoni som direktsändes i TV.

Sara är en nationalhjälte enligt mig och jag skulle vilja dubba henne till den mest modiga tjej jag någonsin har mött på.

Sara Mohammad har bland annat gjort debattinlägg som varit kritiska till islam och slöja, hijab, på grund av dess associationer.  Det fanns både vakt och poliser som vaktade Berns som tur var för man vet aldrig med folk som kan bli provocerade och vill förstöra. Inrikesministern var också på plats och så även hans två livvakter. Sara har även kritiserat svenska feminister som Gudrun Schyman och menat att feministerna inte bryr sig om muslimska invandrarkvinnors rättigheter av rädsla för att själva utmålas som rasister]. Sara Mohammad har även kritiserat Rädda Barnen, antidiskrimineringsbyråer, Barnombudsmannen och Jämställdhetsombudsmannen för att de inte tar öppen ställning mot “indoktrinering och diskriminering av barn, till exempel i religiösa friskolor”.

När jag talade med Sara i telefon berättade hon att hon hade haft mycket problem med olika politiker.

Håll utkik i bloggen snart får ni se fler bilder på massor av kända skådespelare och artister från galan. Detta är bara ett fåtal bilder från själva galan. Alla var där så det blev massor av bilder.

 

Inte utan min coach

Har i dag på morgonen haft min coach hemma hos mig och fått både behandling och rådgivning inför min framtid. Jag har två som jag vänder mig till i min rådgivning. Det roliga är att i dag träffar jag båda en på morgonen och en på kvällen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *