Därför bar kungligheter stora smycken förr

På söndag åker jag och Team Veckomagasinet på GAPF galan som äger rum på Berns Salonger.

Jag blev inbjuden av ordförande Sara Mohammed och det kommer visas en film som jag har spelat in tillsammans med Leif Malm och Nils från Öppna Kanalen. Jag kommer ha en grön spetsklänning och söker därför efter passande fina smycken i gröna färger. Jag googlade lite på smycken online och hamnade på en smyckesbutik på nätet med vackra märkessmyckensmyckesbutik på nätet med vackra märkessmycken. Jag hittade då Smyckendahls med nedan fina smycken i grön som ska passa min spetsklänning i grön färg.

Jag kan tänka mig detta halsband fast att den inte är grön. Man kanske kunde hitta matchande örhängen i grön i stället och låta halsbandet vara mer neutral färg som nedan. Supersnyggt och klassisk helt utan tidsepok enligt mig. Gillar ej trendiga smycken för jag anser att smycken ska vara klassiska.

Därför är stora stena och stora smycken ett skydd

Smycken bör vara stora för det ska tydligen skydda mot onda ögat enligt gammal Osmansk tradition. Visste du tex att prinsessor från Osmanska riket bar stora stenar och smycken för att skydda sig mot onda ögat. Man tror att stenar tar emot all negativ energi från omgivningen och på det sättet blir man skyddad från allt ont som finns omkring en. Då ska stenarna också vara äkta stenar som nedan halsband annars fungerar det inte.

Har man ett halsband som är stort och syns tydligt brukar det räcka om man dessutom som jag ska bära en spetsig klänning så blir det för mycket med örhängen också. Jag tror att detta smycke skulle vara helt perfekt på galan jag ska på söndag. Hur klänningen ser ut blir en överraskning ni får ta del av senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *