Enkel stavning för ditt varumärke!

Därför bör du ha ett enkelt namn på ditt varumärke som tex Café Å lait inne på Åhléns.

Mycket genialiskt namn på ett café som tillhör Åhléns. Ett namn ska vara lätt att komma ihåg om det ska fungera. En gång handlade jag varor på en hemsida som hade ett sådant svårt namn med massor av Q i namnet att jag aldrig mer kunde komma ihåg namnet. Finns även en skobutik som heter ZQO och det är inte heller ett namn som man kan minnas. Uttalas tydligen Sko, men det är svårt att ens förstå att det är så den ska uttalas. Ett annat svårt namn är nog Clinique som också har ett besvärligt namn. Det är som att jag skulle bokstavera min blogg Vekkomagasinet eller Veckomagazinet. Det blir helt enkelt för svårt att komma ihåg. Det ska vara en mycket enkel stavning om ni vill att människor ska komma ihåg ert varumärke.

Vill du att folk enkelt ska komma ihåg ditt varumärke eller vill du vara som de där korvarna som har reklamen “vad var det de nu hette Salccicia ……” Hur många gånger de än sände reklamen så kommer jag bara ihåg första namnet på korven fast att det fanns 3 olika i reklamen. Det krävs 7 upprepningar för att folk ska komma ihåg ett varumärke och den reklamen gick 7 ggr per dag i flera månader ändå minns man inte namnen på korvarna.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *