Handarbete skapa egen design & mode

Jag har en förmåga att sticka med båda händerna utan att vända på den stickade materialet. Handarbete är något jag är väldigt duktig på.

Som ni vet så stickar folk från vänster till höger och sedan vänder de på hela stickade materialet för att sticka en rad och två rader till etc. Jag vänder aldrig på stickade materialet utan när jag har stickat från vänster till höger så stickar jag bara tillbaka från höger till vänster denna gång. Det är ingen som har lärt mig att sticka utan jag såg någon som stickade och gjorde efter fast dubbelt så snabbt så klart.

Detta kallas för simultankapacitet att kunna använda båda händer samtidigt både när det gäller handarbete och att skriva. Jag skriver nämligen lika bra med höger och vänster hand. Jag stavar bara lite sämre när jag skriver med höger varför vet jag inte. Jag har mer koll på bokstäverna när jag skriver med vänster.

Woolspire är en rätt ny webbutik för garn och handarbete i Sverige. Inte nog med att Woolspire finns Sverige utan nu finns de också i Danmark och Norge. Här finner du precis allt du behöver inom stickning och virkning på nätet. För är du som jag en person med diagnosen AD/HD då kan det vara en god idé att lära sig sticka för att göra något samtidigt som du lyssnar på en föreläsning.
Du hittar garn från t.ex Drops och Lana Grossa, virknålar och stickor, samt mönster för att skapa underbara plagg och kreationer.

Jag kan sticka och även virka, men jag vet ej hur man skapar en strumpa, tröja eller något annat liknande. Det finns då mönster på Woolspire som man kan beställa också för både barn, kvinnor och män. Du kan få instruktioner till att sticka och virka massor av saker. Något jag tycker är snyggt är en stickad klänning som är som en polo klänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *