Nobelfesten detta visste du inte om

Snart är det Nobelfesten och då brukar många kungligheter börja söka efter balklänning eller tärnklänningar som de ska bära på Nobelfesten.

Det är inte bara kungligheterna som går på Nobelfesten även om det är just kungafamiljen man förknippar med just Nobelfesten. Det brukar även vara många politiker, kändisar och andra människor inom vetenskapens värld. De som är nominerade och även deras anhöriga brukar också bli inbjudna.

En sak som jag har fått lära mig är att tex Oscargalan vill man fylla alla platser och vägrar hålla en enda plats tom. Finns det någon kändis som får förhinder så bjuder man inte statister som man klär upp till tänderna. Det finns en regel med dessa statister och det är att de aldrig får tala till någon under hela kvällen. De är bara där för att fylla ut platserna så att det inte bli genant för anordnarna att det är tomma platser och att vissa kändisar dissar och inte ens orkat dyka upp.  Jag undrar om det kan vara samma regel på Nobelfesten att man inte tolererar tomma platser och fyller ut dem med statister från statist.se.