Kungligt uppdrag på Dag Hammarskölds grav

Jag har följt Kronprinsessan Victoria på ett kungligt uppdrag och f.d presidenten José Ramos-Horta både på kranssättningen för Dag Hammarsköld grav och sedan promenerade vi tillsammans till Uppsala universitet för att José Ramos-Horta skulle föreläsa.

Dag Hammarskjöldföreläsningen är ett återkommande arrangemang sedan 1998 och hålls till minnet av Dag Hammarskjöld, FN:s andre generalsekreterare. Tidigare föreläsare är bland andra Mary Robinson, Brian Urquhart, Hans Blix, Kofi Annan, Francis Deng, Jan Eliasson, Martti Ahtisaari, Margot Wallström och Helen Clark.

De snygga skorna Kronprinsessan bar var marmorerade och insidan av klacken var blå. Skorna kommer från svenska märket Victoria Senkpiel

För mig som frilansjournalist för tidningen rojalisten så är det otrolig spännande kungligt uppdrag att följa kungafamiljen överallt. Jag blev väl mottagen och fick alla instruktioner för hur allt kommer att planeras. Jag får lära mig så mycket på dessa kungliga uppdrag och får möta så mycket olika intressanta människor både inom hovet och olika politiker. De politiker brukar både vara svenska och utländska. Denna dag fick jag även möta på diplomater från olika länder.

Ingen gång är den andra lik när det gäller att följa kungligt uppdrag. De har ett mycket spännande liv och de arbetar för fullt och marknadsför Sverige. Kronprinsessan Victoria var här i dag som privatperson därför så har man heller inte annonserat detta event på någon ställe. Det var Kronprinsessan själv som hade skrivit upp det i sin almenacka.

Många reagerade på Kronprinsessan Victorias mycket höga klackar och jag har nog aldrig sett så höga skor förut. De passade henne utmärkt och hon kan verkligen röra sig fritt med så höga skor och dessutom höggravid. Denna kvinna har verkligen många järn i elden.

 

Ett svar på ”Kungligt uppdrag på Dag Hammarskölds grav”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *