Bo på slott eller katedral?

Jag har gått på Katedralskolan i Uppsala under min gymnasietid och studerade biologi och matematik på den skolan. Att studera på Katedralskolan kan jämföras med att bo på slott anser jag.

Jag har alltid tyckt att just Katedralskolan är bland de vackraste skolorna i Uppsala. Det finns en liknande slott i Spanien som heter Slottet Mallorca och vissa påstår att det är en katedral. Det finns även de som säger att det är ett slott. Oavsett vad det är för byggnad så skulle jag vilja åka till Mallorca för att besöka just denna byggnad. Att få bo på slott måste vara många människors dröm inte bara för en smekmånad utan man vill bo på slott även till vardags.

Senaste gången jag var på Katedralskolan så mötte jag Prins Daniel, Skype grundaren och Klarna faktura grundaren. Jag hade helt glömt bort hur det såg ut på Katedralskolan och fick nästan orientera mig på nytt.

Det som intresserar mig mest när det gäller resmål är vackra byggnader och djurparker. Det visar sig att du hittar både djurparker och vackra byggnader så att det känns som att bo på slott när du besöker Mallorca.

Djurpark på Mallorca

Ett djur som jag är nyfiken på är Pallas katt, giraff och zebra. Pallas katt ser lite sura ut, men samtidigt väldigt hemlighetsfulla. Giraffer gillar jag för att de ser så otroligt vänliga och varma ut. Jag vill så gärna klappa en giraff och jag älskar deras fläckiga hud. Folk gör alltid kläder med tryck av panter mm. Det jag inte kan förstå är att giraffen har så mycket finare fläckar än alla andra djur och ändå imiteras deras fläckar aldrig på kläder. Sedan vill jag även möta på en zebra för deras skönhets skull. Jag är redan en hästtjej som älskar att rida och har gjort det i flera år därför blir jag nyfiken på zebror som är släkt med hästen.

Jag är däremot inte intresserad av imitation av zebrans ränder för det tillalar mig inte. Ska det vara imitation på fläckar ska det vara giraffens fläckar punkt slut. I tecknade filmen Madagaskar finns en giraff som är hypokondriker som får för sig att han är sjuk när han ser en fläck som ser konstig ut på sin hud.

 

Ett svar på ”Bo på slott eller katedral?”

  1. Hej, jag håller verkligen med om att giraffens fina varma färger är intressantare än leopardens. Dessutom är ju giraffen lite fredligare. Hur fint skulle det inte vara med giraff fläckade bäddlakan? Eller en matta!
    Just nu tänker jag virka “The Crazy Cat Lady`s julkit”. Tänk dig en gran med bara katter…just det…katter av alla de slag.
    De förpackas i en äkta brun gammal kartong! He, he…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *