Marknadsföring via sociala medier endast ett tips

Marknadsföring via sociala medier stavas Instagram och hur når du fler följare? Min instagram är väldigt ny och jag har inte så många följare bara 4500 och där heter jag givetvis Veckomagasinet.

När man ens skriver instagram här på bloggen blir det rödmarkerad som om programmet inte ens känner igen namnet. Detta måste ju betyda att instagram är väldigt nytt och ännu inte har snappats upp av några system.

Nu kan du lära dig ett nytt sätt gällande marknadsföring via sociala medier nämligen instagramma på rätt sätt. Hur instagrammar man på rätt sätt?

Så här instagrammar du för att lyckas med marknadsföring via sociala medier.

  1. Lägg upp högupplösta bilder
  2. Beskriv bilderna och samtidigt lär ut något till dina kunder så att det blir roligt att följa dig.
  3. hastagga med de ord du vill att dina kunder ska hitta dig med. Tex säljer du skönhetsvård så ska du hastagga ord inom skönhet. Hastagga inte alla ord i ett inlägg för det blir bara förvirrande. Är det en ögonkräm du vill nå ut med så hastagga inte ordet hudkräm.
  4. Börja följ andra som du tycker är intressanta
  5. Gå in och gilla andras bilder för då lämna du ett avtryck
  6. Skriv kommentar hos andra, vilket är ännu ett sätt att lämna avtryck
  7. Tagga med namn som är populära för att få folk att hitta till dig lätt. Ex på engelska taggar #photooftheday eller #love, men se till att hitta de stora svenska taggarna också.
  8. Kommentera på stora konton Ett gammalt Twitter-trick, d v s interagera med större konton. Även om du har ett mindre konto till att börja med så kan du alltid ta snålskjuts till uppmärksamheten från stora konton genom att kommentera deras bilder
  9. Nu till det sista och viktigaste det är att spara dina instagram bilder och lägga upp dem på väggen inne på ditt kontor. Detta ska jag förklara mer eftersom det är en viktig punkt i det hela. Tänkt dig när dina kunder som du har fått via instagram beslutar sig för att komma på ett besök och ser de bilder de själva gillade och kommenterade. De kommer genast känna sig hemma och dessutom i säkerhet. Folk gillar mer när de känner igen saker tex diskmedlet YES är för oss en gammal vän för att vi är uppväxta med varumärket. Detsamma gäller dina mest populära bilder på instagram är också högt värde att spara som bild. Du kan framkalla dina bilder på Printasquare.

Lite fakta om Printasquare

Printasquare är Sveriges mest populära tjänst för framkallning av Instagram-bilder. De hjälper dig att dela din berättelse genom vackra framkallningar av digitala minnen. Perfekt för Sveriges bästa e-handelsupplevelse. Printasquare lanserades 2012, då under namnet Instabild. Bilden ovan är en canvas tavla och då väljer du en bild som dina kunder känner igen. Detta är ett utmärkt sätt att lyckas med Marknadsföring via sociala medier. Det är inte bara på nätet som du lyckas med Marknadsföring via sociala medier utan du ska även kunna tillämpa detta på ditt företag när kunden besöker dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *