Niklas Zennström Skype grundaren & Prins Daniel

Här ser ni de sista bilder på Prins Daniel när han gjorde entré på Katedralskolan i Uppsala på IVA Prins Daniels Fellowship tillsammans med Niklas Zennström skype grundaren.

IVA och Prins Daniels Fellowship besöker Uppsala och med sig har han andra entreprenörer bl.a Niklas Zennström Skype grundare. Niklas Zennström har jag tagit egna bilder på när bara media samlades.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Katedralskolan och Uppsala universitet nu på onsdag den 7 oktober. Här väntar scensamtal och rundabordsdiskussion med Prins Daniel och entreprenörerna Niklas Zennström, Lisa Lindström och Sebastian Siemiatkowski.

Under besöket på Katedralskolan kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna att inspirera eleverna under en aulaföreläsning. Därefter får 30 utvalda elever chansen att delta i ett rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips kring egna företagsidéer. Även rektor Heléne Lagerquist medverkar och Sofie Lahyani från Ung Företagsamhet kommer och berättar om sitt arbete för att stötta unga entreprenörer.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Uppsala universitet och ytterligare ett samtal inför publik, samt rundabordsdiskussion med studenter. Även rektor Eva Åkesson medverkar på scenen.

Program:

09.15 – 10.30  Scensamtal på Katedralskolan, Skolgatan 2 (media välkomna)

10.35 – 11.30  Rundabordsdiskussion med gymnasieelever (ej för media)

11.35 – 12.00  Tid för frågor från media med entreprenörerna (därefter finns det tid att prata med de elever som deltagit i föreläsning och rundabordssamtal)

14.00 – 15.15  Scensamtal på Uppsala universitet, Universitetshuset, Biskopsgatan 3 (media välkomna)

15.20 – 16.00  Rundabordsdiskussion med studenter (ej för media)

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett inspiratörsnätverk. Inspiratörerna och Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap. Mer information om IVAs projekt och de medverkande finns på www.iva.se/prins-daniels-fellowship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *