Stopp jorden en passagerare vill gå av

Har du ibland hamnat i en situation där du bara vill stoppa allt och gå undan eller be folk låta dig vara i fred?

Tänk hur underbart det vore om man då och då hade en fjärrkontroll där man bara behövde trycka på paus när man tröttnar och sedan slå på den igen. Eller ännu bättre när man möter på någon jobbig person så trycker man på paus och sedan bara går därifrån och slipper förklara för jobbiga personer att man måste vidare.

En gång när jag var på en föreläsning så verkade föreläsare inte förstå att jag ville gå i väg. Föreläsare malde på och malde på fast att jag försökte gå i väg flera gånger. Varje gång stoppade denna föreläsare mig och min väninna. Vi båda blev chockade över hur föreläsaren inte kunde tyda sociala samspel. Det kändes som att man hade mött på en försäljare som inte ville ge upp kunden. Vi var inte föreläsarens kunder utan det var bara en person som absolut inte klarade av ensamhet utan vill verkligen prata för att få sin tid att gå och var väldigt social. Min tanke var hur kunde man föreläsa och ändå vara så dålig på att läsa av människor till den graden.

Nu finns det metoder du kan ta till om du verkligen inte vill ha besök utan att behöva förklara massa ursäkter för varför du inte kan ta emot besök. Det finns nämligen stoppskyltar som verkligen skriker ut att man inte får störa för möte eller något annat viktigt pågår. Det kan vara bra att använda en sådan skylt på sin arbetsplats eller varför inte på sin dörr hemma i bostaden. Man borde nästan även bära sådana skyltar om man faktiskt står och pratar med en person och att man inte vill bli störd. Det händer att man kanske äter med någon som man har något viktigt att tala om och så kommer någon man känner förbi. Vissa har faktiskt svårt att läsa av olika situationer och vill tränga sig på. Då är det läge att skaffa sig en stoppskylt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *