LCHF mat mer mättande än någon annan diet

Sedan i går tog jag ett mycket viktigt beslut att gå ner i vikt med LCHF mat och läsa mer om det. Jag vill nu lära mig allt om LCHF mat och googlar mycket.

Hur gör jag då för att gå ner i vikt med LCHF mat tror ni? Jag kan då äta kött, grönsaker ovanför jorden (ej morot som växer under jorden) och fett i alla varianter. Jag hade inte så mycket mat hemma därför gick jag omkring lite hungrig. Jag ska därför ut i dag och köpa tex lax, sås och massa annat som jag tror kan vara bra för att bli mätt. När du följer LCHF kan du heller inte äta frukt då det innehåller socker. Det som är svårast är att avstå från vete som finns i bröd, pasta och massor av andra goda saker jag är helt beroende av.

Detta är min andra dag på LCHF mat så nu till frukost har jag ätit 3 stycken stekta ägg med några skivor ost. Ost kan du tydligen äta hur mycket du vill av och är en bra proteinkälla. Jag är inte expert på LCHF mat diet och är nybörjare så finns det någon som kan detta bättre än mig eller som ser något fel jag har skrivit får ni gärna hojta till. Jag måste säga att det är inte svårt att gå ner i vikt med LCHF mat om man börjar.

Detta innebär också att jag måste börja laga min lunchlåda hemma och ta med mig maten till jobbet. För att jag ska kunna laga god mat och följa min LCHF mat behöver jag de bästa knivarna. Så jag har surfat runt lite på nätet för att skaffa mig nya knivar som underlättar all matlagning i köket. Jag hittade då svensk design på nätet som heter VEJB AB som har keramiska knivar. Bladen är hygieniska och håller sig rena och fräscha och det är viktigt i ett kök att inte bakterier sprider sig vidare.

Bladen på dessa keramiska knivar är tillverkade av zirkonium oxid utvunnen från Australien. Det är ett avancerat material som är väldigt starkt och väger lite. Materialet är 50% hårdare än stål och är det näst hårdaste materialet efter diamant. Hur man har kommit fram till hårdheten vet jag inte, men det låter ju väldigt bra.

Det är tack vare att bladet är så hårt som knivarna håller sig vassa väldigt länge.

Andra fördelar med keramiska knivar är att de aldrig rostar, missfärgar inte, smaker och lukter fastnar ej därmed hygienisk.

Det svarta handtaget är ergonomiskt utformat och täckt med ett lager av gummi för bättre grepp. Man brukar ju vara väldigt hal om händerna i köket för att man tvättar dem ofta och då är det ju bra med ett bättre grepp.

En tanke om “LCHF mat mer mättande än någon annan diet

  1. Bintan säger:

    Jag tycker att lchf är en jätte bra diet. Kanske inte för resten av livet men ett tag. Snabba resultat, minskat sötsug och så blir man ju mätt 🙂 Hoppas att det kommer att gå bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *