Johan T Lindwall mannen bakom kungens humor

Jag träffa hovförfattaren Johan T Lindwall som har skrivit boken Kronprinsessan privat som jag nyligen läste ut.

Johan T Lindwall har gett ut fyra böcker om kungafamiljen, två av dem om kronprinsessan Victoria, en om prinsessan Madeleine och en om prins Carl-Philip.  Johan T Lindwall pappa är präst och mamman är journalist precis som honom själv. Johan T Lindwall har följt kungafamiljen på massor av uppdrag och fotat dem under stor del av sin tid. På baksidan av boken kan man se att Blondinbella Isabella Löwengrip har givit honom bra kritik för boken. Jag tyckte också att boken som Johan T Lindwall skrev om kronprinsessan var väldigt underhållande.

Dessa fyra böcker har Johan gett ut som handlar om kungafamiljen. Han kallar sina källor för mina små spioner och vissa av detaljerna i boken stämmer och vissa stämmer inte alls enligt hovets presschef. Det är svårt att skriva något som stämmer helt fullt även om man skulle skriva om någon man känner privat.

  • 2010 – Victoria – prinsessan privat
  • 2012 – Victoria – prinsessa och mamma
  • 2012 – Madeleine – prinsessan privat
  • 2014 – Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung

Om någon skulle skriva en bok om mig tex så vet jag att folk skulle skriva efter sina egna uppfattningar om mig. Folk kan tro att de känner mig och utgå i från sin egen verklighet. Min verklighet stämmer ytterst sällan med en annan persons verklighet. Man gör så gott man kan när man beskriver en annan människa även om det kan bli fel vissa gånger.

En gång hade Johan frågat Kungen hur Drottningen mår och fick svar att man borde skära av Drottningen öron så dåligt mår hon. Detta för att Kungen blev arg på Johan för tidigare skriverier.

Jag har nog aldrig skrattat så här mycket med Kungen och Johan som i detta klip.

Kungen rör inte en min när han ger svar på tal snacka om iskall humor på högsta nivå. Jag verkligen gillar vår Kung som är född i sin roll och ändå klarar det galant trots alla svåra frågor han får. Jag är sann rojalist och medlem av rojalistföreningen sedan jag blev myndig just för att jag vill ha monarki.

Ett svar på ”Johan T Lindwall mannen bakom kungens humor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *