Kunglig person lever stressigt pga onödiga krav

Jag är frilansjournalist för vår tidningen Rojalisten och därför är jag med när kungafamiljen kommer till Uppsala för att skicka bilder vidare till tidningen Rojalisten. Är du kunglig så ställs det högre krav.

Sist jag träffade någon som var kunglig var på Biskopsvigningen i Uppsala Domkyrka. Som frilansjournalist var jag med från början fram till mitten och sedan var jag tvungen att åka till mitt nästa möte. Tanken slog mig då hur jobbigt det är för någon som är kunglig som inte bara kan avvika som jag gjorde. Jag behövde inte sjunga med psalmerna, för den som är kunglig så måste de sjunga med för allas ögon är på dem. Jag förstår inte varför man ens kräver perfektion av någon kunglig och glömmer att de först och främst är människor. Orkar man inte sjunga med psalmer så ska man heller inte behöva göra det. Det säger inte att de är värdiga sina uppgifter eller inte beroende på hur de beter sig på sina uppdrag. Bara de gör sina uppdrag så borde man inte fästa stor vikt vid detaljerna. Låt folk få andas och låt även de få känna sig accepterade villkorslöst.

Hur blir det då när en kunglig är rökare? Det måste ju vara svårare än någonsin att inte kunna gå ut och röka när man vill. Det finns ju annars numera ett annat sätt att röka fast inomhus. Hur skulle det ens se ut om någon kunglig tog fram en e cigarett och röka? Då hade folk skrivit om det också och både kritiserat och sett det som något de själva borde börja använda. Tydligen så är xsmoke ett sätt för att sluta röka cigaretter och detta är ju något positivt. Batterierna till dessa e cigaretter håller väldigt länge så det blir ju billigare än riktiga cigaretter i längden. Du hittar även tillhörande batterier på sidan.

I senaste numret av Älskade Östermalm finns jag med bland vimmelbilderna. På framsidan ser ni prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *