Studentflak bör planeras in redan nu

Känner du någon som ska ta studenten eller har du någon anhörig som ska ta studenten? Ni bör i varje fall börja planera dessa personers studentflak redan nu. Ju förr du planerar in desto mer hinner du imponera på folk.

Förut var det skolplikt fram till årskurs 9 och nu har man höjt detta fram till hela gymnasium. Förut fanns det 2 åriga gymnasielinjer dvs man tog studenten efter att ha studerat endast 2 års gymnasium. Nu är det 3 åriga linjer även de som var 2 åriga blev längre. Jag tycker själv att det är katastrof att man har 2 års gymnasium, vilket innebär att matte, engelska och svenska blir förkortad och då inte ens bli behörig för universitetsstudier. Hur tänkte ens de som bildade 2 årig gymnasieutbildning på den tiden?

Eftersom det numera är skolplikt ända fram till gymnasiet så förstår jag varför folk firar detta mer än någonsin. Jag har aldrig sett större firande i mitt liv än när folk tar studenten och centrum blir fullt med massor av studentflak. Vill du börja redan nu att planera studentflak i lugn och ro så kan du titta in på hemsidan Min student som har studentflak i Stockholm där du båda kan boka och hyra. Sedan beror det också på hur stor klassen är för du kan boka för 20 personer, 40 personer eller 200 personer.  Låter som om en hela skola skulle kunna få plats på ett flak, coolt va?

Jag kommer ihåg under min gymnasietid när vi tog studenten att det kunde hända att man gick på 3 studentskivor tre dagar i rad för alla firade nästan samtidigt. I Uppsala brukar studentskivorna firas på nationerna och min firades på Flustret i Uppsala. Jag gick inte på min egen studentskiva för jag hoppade av gymnasiet och höjde upp mina betyg på komvux i stället. Sorglig historia för min del, men jag kan inte göra något ogjort.

I kväll får ni se fortsättningen på Hoppas det smakar tv 3 kl 19.00 med repris varje dag med mig och Roberts Aschberg. Fler bilder från inspelningen och bakom kulisserna kommer dyka upp hela veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *