Koncept som fungerar säljer man aldrig vidare

Något som jag aldrig har förstått är när folk startar ett företag och precis när företaget kommer i gång så säljer de företaget vidare. Varför säljer folk ett fungerande koncept helt i onödan?

Varför ens sälja ett fungerande koncept? Det man har tjänat in på det företag som börjar växa kan man satsa på något nytt utan att behöva sälja ett befintligt och fungerande koncept. Känner du att företaget växer och att du inte har tid att ta hand om företaget så finns det faktiskt vissa bra tjänster du kan ta del av. Reagens Affärsutveckling tar just hand om sådana frågor och tar hand om ditt växande företag så att du kan hinna med annat. Många säger ofta att det är brist på tiden som gör att de vill sälja ett fungerande koncept. Har ni inte tid kan ni anställa fler tills att företaget börjar genera mer pengar och ni själva kan göra något annat. Jag skulle aldrig sälja ett fungerande koncept utan jag skulle stanna kvar och anställa fler. Sedan köper jag inte varje historia jag lyssna på när det gäller människor som säljer sina företag eller överlåter det till ett större företag och låter sig köpas upp.

Det finns även de som kanske inte klarar sig och därför säljer sitt företag till ett mycket lågt pris just för att de är på vippen att gå i konkurs eller inte kan försörja sig på företaget. Jag tror inte att man säljer ett fungerande koncept. Man ska heller inte flytta på sitt företag. En gång besökte jag en liten butik i Uppsala och ägaren ville flytta butiken närmare centrum. Jag frågade om affären gick runt där den stod i dag och det gjorde den. Då kom jag på idén om att starta ett till liknande koncept i stan och låta denna stanna kvar. Kvinnan tyckte att min idé var en god idé då. Senare vet jag att hon stängde igen företaget helt och hållet.

Något folk måste förstå när de bor i Uppsala är att många som bor här är studenter. Man måste ha blandade priser i en butik för att kunna få studenten också att shoppa. Du kan inte ha en butik för folk som har råd eftersom de inte är så många. Du ska ha varor och tjänster som är blandade så att även en student och en mamma från den vanliga medelklasen kan bli kund hos dig.

På Reagans Affärsutveckling finns även utbildningar som du kan skicka dina anställda till. Du får först en egen konsultation och gå igenom vilket företag du har och vad som lämpar sig bäst för just ditt företag. Oavsett vilken företagsform du har så kan du vända dig till dem när företaget växer och du inte vet hur du ska hålla i alla trådar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *