Leffe Delo om sin tonårsdotter Nikki

Hur hade du som förälder mått om du hade fått läsa en beskrivning av dig själv som om du vore en oansvarig förälder som inte älskar ditt barn eller ens är älskad av barnet? Följ Leffe Delo och hans bok om just detta ämne.

Detta har Leffe Delo fått utstå när han fick ta del av dotterns historia om honom hos socialen. Leffe undrar då hur han har hamnat här och börjar här sin långa historia att förklara sig.

Man får då ta del av en pappas känslor i det hela. Vi är vana med kvinnor som berättar om sina liv och hur de hamnar i kvinnofällan. Vi är vana att läsa om hur tonåringar tycker och tänker om sin uppväxt. Hur vana är vi egentligen när en man och far återberättar sina känslor? Följ Leffe Delo hur han från första början börjar beskriva hur allt hänger ihop som börjar med att han dotter säger att hon vill bli strippa och helt enkelt vill välja fel väg från början. Leffe beskriver själv hur han valde fel väg från början och vill inte att dottern ska välja samma fel väg. Kanske är dottern mer lik honom än vad han kan förstå? Kanske är de så lika att det som en magnet stöts bort i från varandra?

Leffe Delo beskriver även klockrent hur en tonåring fungerar och det gav mig väldigt mycket skratt.

“Nikki (dottern) är som de flesta tonåringar. De älskar belöning och vill ha den innan de gjort någonting för att förtjäna den”

Denna mening är så klockren och den beskriver för mig inte bara tonåringar utan den beskriver människor som berömmer sig själva med ord utan att är bra i handling. Jag känner en människa som konstant talar om att hon är en god och ödmjuk människa för att sedan konstant säga något för att såra mig. Inte för att jag tar åt mig när hon försöker såra, men det är en besvikelse när man upptäcker att folk man umgås med har sådan låg intelligens. Jag kommer inte se på mig själv med andra ögon för att hon försöker få mig att tro sämre om mig själv. Jag ser bara hur patetisk hon är med att säga något om sig själv och visa något annat om sig själv

Vad Leffe glömmer är att tonåringar gärna stoppar orden i munnen på folk. Som när hans dotter inte får rida om hon skolkar från skolan så lyder Nikkis ord så här mot honom:

“Får jag inte rida kan jag lika gärna dö. Vill du det eller?”

Vill du också läsa denna bok så hittar du den på Adlibris.

Leffe Delo är även bloggare och du hittar hans blogg här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *