Café Opera och chef över sig själv

Café Opera och fler bilder från Hallwylskaska palatset som ligger vägg i vägg med Kungliga Dramatiska teatern. Hallwylska museet är ett svenskt statligt kulturhistoriskt museum i Stockholm som är inrymt i Hallwylska palatset på Hamngatan 4.

När jag gick i gymnasiet på slutet så var vi på Kungliga Dramatiska teatern och såg teateruppställningen Misantropen med Torsten Flinck och Lena Endre i huvudrollerna. Efter det besökte jag för första gången Café Opera med klasskamraterna. Jag lämnade salongen och gick på toa och när jag kom tillbaka hade killarna i klassen fyllt min väska med massor av saker från Café Opera och jag kände inte ens skillnaden på tyngden. När jag kom ut frågade en av killarna om jag var kleptoman. De hade tömt själva operan på askkoppar, tändstickor mm och fyllt min väska med dessa. Jag hade aldrig vågat bära ut min väska om jag visste vad de hade gjort. Det var i varje fall ett roligt minne från gymnasietiden.

Café Opera öppnade i augusti 1980 och blev snabbt Sveriges mest omtalade nattklubb och träffpunkt för alla åldrar. Fast jag tror nog att det är åldersgräns för att komma in kvällstid. På dagarna är det väl fritt fram för jag var inte myndig när jag besökte Café Opera första gången. Inte bara svenska kungligheter utan även världsstjärnor har genom åren roat sig på Café Opera. Nattklubben återfinns i en unik kulturminnesmärkt lokal från 1895 med Vicke Andréns enastående takmålningar.

Café Opera ägs av Nobis AB, en av Skandinaviens ledande koncerner inom hotell-, mötes- och restaurangnäringen. På deras hemsida så finns det en länk där det står karriär. Enligt dem kan du göra karriär hos dem genom att börja jobba för dem så ska det tydligen vara en bra merit om du söker vidare. Enligt mig är egen företagare alltid det bästa karriären man någonsin kan ha. Så länge man ständigt går anställd hos någon annan så anser jag att man stampar på samma ruta resten av sitt liv.

Jag vet en duktig datatekniker som är anställd åt landstinget som aldrig får semester eller rast. Jag frågade henne om hon var den enda personen de hade som datatekniker i Uppsala tanke på hur mycket hon jobbade. Om hon nu är så duktig skulle jag aldrig som hon jobba för någon annan utan starta eget. För mig så är det otroligt viktigt av att vara min egen chef oavsett vad det är jag jobbar med. Jag måste vara med och bestämma och klarar inte av att be om lov för att ta lunch eller för att be om något annat. Jag är min egen chef i alla omständigheter.

I mitt liv har jag aldrig haft sådan ångest som när jag jobbade på ekonomiavdelningen för MQ. Jag hade 3 chefer över mig som om en chef inte vore nog. Jag slutade efter 5 veckor och så var det med den sagan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *