Ungerska Joni uppträder i Hesselby slott

Sångerskan Joni & Waterfall låten

Denna sångerska heter Joni och hennes föräldrar kommer från Ungern. Hon har tävlat i ungersk melodifestival och kommer att uppträda i dag på Stockholm folk festival kl 14.00.

Just nu pågår denna festival för fullt och det är massor av folk som är där just nu och vissa har paxat Hesselby slott för ett bra pris.

Även hon gav mig sin singel i gåva och för mig är det verkligen en ära att få en singel personligen av artisten själv. Jag känner mig så lycklig lottad som både har fått träffa henne och dessutom få en egen singel i gåva.

Land: Sverige, Stockholm

Genre: Singer-Songwriter

Festivalinfo: Spelar på lördag i Singer-Songwritertältet 14:00

joni
Jag håller i singeln som jag fick i gåva av Joni och jag bara älskar hennes fantastiska röst.

Biografi

JONI är uppvuxen i förorten Hässelby samma namn som Hesselby slott. Visste ni att Hesselby slott egentligen hette Hässebly slott, men ändrades senare efter renovering och nya ägare till just Hesselby slott.  Hon började sin musikkarriär som hotellsångerska, men hade större drömmar i sikte.

2012 började Joni på Musikmakarna i Örnsköldsvik där hon blev handplockad av Anders Bagge som erbjöd henne en praktikplats. I oktober 2013 landade hon i sina föräldrars hemland Ungern för att fortsätta sin praktik på Universal Music, Budapest. Ungern är ett land som jag bara måste besöka för jag vet att de har behållit sin gamla arkitektur och sedan så är jag väldigt nyfiken på deras monarki de hade för länge sedan. Deras drottning Elizabeth kallad för Sissi blev tex mördad och mer om hennes historia skulle jag vilja ta reda på.

Första singeln ”Chain You” släpptes i  november 2013 och spelades flitigt på radio både i Ungern och USA.

Andra singeln ”Waterfall” blev utvald som en av låtarna i den ungerska Eurovision-finalen i februari 2014.

Lyssna på Waterfall med Joni hon har en fantastisk röst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *