Måste man synas för att finnas?

Det finns en slogan för företag som lyder syns du inte finns du inte och som jag anser stämmer.

Tycker du att det stämmer när markandsföringsexpert säger syns du inte finns du inte eller? Du ska då inte bara synas i media, tv eller radio en gång utan du ska konstant se till att finnas. Detta kan då ta mycket av din energi att konstant försöka få media, tv eller radio att nämna dig. Hur ska du alltid skapa rubriker för att inte glömmas bort? Hur gör företag och kända personer för att konstant bli ihågkomna? Bert Karlsson sa en gång för länge sedan att “även dålig reklam är bra reklam”. Håller du med? Jag håller inte med för att dålig reklam kan få dina kunder att bli mindre och bra reklam kan ge dig fler kunder.

Tänk dig också en känd person som tex Michael Jackson som var ansiktet utåt för Pepsi tillsammans med massa andra kändisar. Vad hände med märket Pepsi när någon av dessa kändisar var med om skandaler? Det blev inte så bra för Pepsin och Coca cola blev populärare sägs det. Jag själv föredrar alltid Coca Cola för att den är godare och jag tror att det handlar om mer kolsyra. Pepsi smakar mer avslaget och detta är något som vissa gillar bättre. Jag bryr mig inte om vad tex Michael Jackson råkade ut för och vilka skandaler han skapade. Jag väljer Coca cola för smaken och bryr mig inte ett dyft om vilka kändisar Pepsi använde i sin marknadsföring.

här kan du välja och vraka bland väldigt mycket utbud. Ett tips är att sätta din företagslogga på en keps och dela ut detta till dina anställda och till dina stamkunder. De kommer då använda kepsen privat och vips så har du levande marknadsföring hela tiden utan att behöva skapa rubriker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *